Šnjegotina Srednja

Optužen da je prijetio članovima svoje porodice: "Đurđevdan će biti krvav"

  • Извор: АТВ
  • 06.06.2023. 14:25

Dragan Plavšić (48) iz Čelinca optužen je za prijetnje smrću članovima svoje porodice.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a 26. maja je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Kotor Varošu.

„Osumnjičeno lice je u vremenskom periodu od 22. aprila do 30. aprila ove godine, u mjestu Šnjegotina Srednja, opština Čelinac, lično i putem mobilnog telefona, ugrozio sigurnost više lica, na način da je uputio ozbiljnu prijetnju da će napasti na njihov život i tijelo, te da će zapaliti njihovu imovinu“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Naime, osumnjičeni je prvo 22. aprila došao do porodične kuće oštećenih B. B. i B.M., gdje je istima nakon verbalne rasprave uputio ozbiljne prijetnje riječima.

U optužnici se navodi: „Ja sam rekao svome ocu P… da iznese stvari iz kuće njegovog oca, a moga djeda, da ću zapaliti, što sam isto i učinio, zatim isto sam saopštio i svom stricu B.P. nakon čega sam zapalio i pomoćne objekte, a sada to isto kažem i vama da iznesete stvari iz svoje kuće, jer ću i nju zapaliti“.

Muškarac koji se ubio u Novom Gradu hapšen zbog droge

Muškarac koji se ubio u Novom Gradu hapšen zbog droge

Plavšić je nakon toga, u vremenskom periodu od 27. aprila do 30. aprila putem aplikacije za razmjenu poruka mesendžer kontaktirao oštećenog M.B., sina B. i M. B., te mu je poslao prijeteću tekstualnu poruku: „Čim te vidim isjeći ću te, je*o ja Nikolu ako te ne isječem“, te ga je pozvao da se sastanu u ponedjeljak 1. maja 2023. te je uputio prijetnju: „Nemoj biti pi**a da ne dođeš u ponedeljak, da ti pokažem ko ima m**a, pi**ice spremi se za bolnice isjeći ću te, je**ću te u ponedeljak pi**ice, isjeći ću te čim te vidim, pozdravi se sa svima, odrobijaću i tebe, tako sam odlučio, Đurđevdan će biti krvav, samo požuri, je**m ti tatu“.

„Upućivanjem navedenih prijetnji kod oštećenih je izazvao osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, sigurnost i imovinu, s obzirom da im je poznato da se radi o konfliktnoj ličnosti sklonoj napadima na život, tijelo i imovinu, koja je već ostvarila prijetnje upućene djedu i stricu u pogledu paljevine objekata“, navodi se u optužnici.  

U optužnici je zatraženo produženje pritvora Draganu Plavšiću.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм