Био у бјекству пет година

Опсадно стање у Тузли: Убица Дамир Мехић Биби предат у Кантонални суд

  • Извор: Аваз
  • 12.04.2024. 16:25

Дамир Мехић звани Биби, првостепеном пресудом Кантоналног суда у Тузли осуђен за кривична дјела Убиство и покушај убиства, Учествовање у групи људи која почини кривично дјело те Недозвољено држање оружја или експлозивних материја, изручен је БиХ из Србије, а на основу међународне потјернице расписане 10. маја 2023. године.

Наиме, Кантонални суд у Тузли 14. фебруара 2023. године Мехићу је изрекао јединствену казну затвора у трајању од 17 година и пет мјесеци за убиство почињено 2013. године у центру Тузле. Ријеч је о сукобу у којем је убијен Емир Џинић, а теже повријеђени браћа Амир и Наил Хоџић.

Након убиства, Мехић је био у бјекству скоро 5 година, а ухапшен је у јануару 2018. године на Јахорини.

Идентификовани жена и дијете чија су тијела пронађена у Миљацки

Идентификовани жена и дијете чија су тијела пронађена у Миљацки

Након двије године проведене у притвору, пуштен је на слободу уз мјере забране. Судски процес је окончан осуђујућом пресудом те му је одређен притвор у трајању од девет мјесеци. Но Мехић је поново био у бјекству, па је за њим расписана потјерница.

Ухапшен је 12.8.2023. године на београдском аеродрому "Никола Тесла" при покушају уласка у Србију на основу фалсификованих личних докумената, након чега је утврђено да се ради о оптуженој особи коју потражује БиХ.

(Извор/Фото: Аваз/Принтскрин Јутјуб)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм