Демантовали медијске натписе

Огласила се сарајевска школа након инцидента

  • Извор: Радио Сарајево
  • 24.02.2024. 22:00

У Основну школу "Шип" у Сарајеву у четвртак је ученик шестог разреда донио скалпел и пријетио другој д‌јеци, што је раније данас, 24. фебруара, потврђено из сарајевске полиције.

Сада су се огласили из поменуте школе, а њихово саопштење преносимо у цијелости.

"Поводом немилог догађаја који се, нажалост, догодио у четвртак, 22. фебруара 2024. године у просторијама наше школе, овим путем желимо обавијестити родитеље и јавност да је школа одмах по сазнању шта се десило поступила у складу са важећим правилницима и Законом. 

Детаљи отмице у Београду: Ставили му пиштољ на главу и позвали оца да гледа

Детаљи отмице у Београду: Ставили му пиштољ на главу и позвали оца да гледа

Наиме, тачно је да је наведени ученик у школу донио скалпел, али не с намјером да било кога повриједи. У просторији гд‌је се десио овај догађај, није било никаквог нагуравања међу ученицима, д‌јечак раније није правио проблеме, нити је пријетио другим ученицима, како поједини медији тврде. Нажалост, ученик је самог себе повриједио, а како су нам потврдили родитељи, након указане љекарске помоћи, ради се о лакшим тјелесним повредама.

Одмах након овог догађаја, с родитељима ученика 6. разреда одржан је хитан родитељски састанак коме је присуствовала Управа школе, Стручна педагошка служба и полиција. Унутар наше установе све процедуре спроводе се у складу с важећом легислативом и у том смислу интерес ученика нам је на првом мјесту. Како се у конкретном случају ради о млађем малољетнику, молимо да се подаци не износе јавно од стране оних који нису надлежни за давање информација о истом.

Мајка дјечака који је свједочио инциденту у школи: Опонашао је лика из игрице и говорио

Мајка дјечака који је свједочио инциденту у школи: Опонашао је лика из игрице и говорио "ја сам луд"

Радници и Управа ОШ, "Шип" искрено жали због овог инцидента, те су сви максимално ангажовани како се овакви или слични догађаји не би дешавали у нашој школи.

Повријеђеном ученику желимо брз и успјешан опоравак", навели су у саопштењу.

Важно је истаћи да су се и МУП Кантона Сарајево, а и школа, огласили тек након што су медији писали о случају. Родитељи друге д‌јеце казали су да је д‌јечак пријетио другим ученицима те да је том приликом себе повриједио.

(Радио Сарајево)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска