Зајечар

Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић

  • 11.07.2024. 19:49

Главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, Миодраг Цановић, рекао је за српским медијима након саслушања Д. Д. (50), осумњиченог за убиство Данке Илић (2) из Бора, да је он све негирао и објаснио који су сљедећи кораци тужилаштва.

"У датом року, не знамо када, биће подигнута оптужница сигурно, али у овом моменту не знамо како ће она тачно гласити јер још увијек чекамо нека вјештачења", рекао је Цановић за и додао:

"Немамо више свједока, једино ако се у међувремену не појави неки нови свједок. Добили смо и резултате вјештачења ГПС уређаја из службеног аутомобила осумњичених за 26. март, али још увијек чекамо ГПС вјештачења за 27.,28. и 29. март, јер су двојица осумњичених то возило користила и та три дана. Материјалних доказа за сада нема."

Огласио се отац мале Данке: Послао поруку адвокатима осумњиченог

Огласио се отац мале Данке: Послао поруку адвокатима осумњиченог

Подсјетимо, сумња се да је Д. Д. са својим колегом из ЈКП "Водовод" 26. марта службеним колима у Бањском Пољу ударио Данку Илић, послије чега су дијете убацили у кола и убили.

"Д. Д. и С. Ј. су ухапшени 4. априла, десет дана послије злочина. У међувремену су се норамално понашали, наставили су да иду на посао и возе службени аутомобил, који иначе има уграђен ГПС уређај те је многуће на тај начин утврдити гдје се ауто кретао и колико се негдје задржавао", објашњава извор.

Осумњичени за убиство Данке Илић негирао кривицу

Осумњичени за убиство Данке Илић негирао кривицу

Иначе, Д. Д. је данас у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару негирао да је убио Данку, иако је послије хапшења у тужилаштву признао злочин.

Раније је злочин негирао и осумњичени Срђан Јанковић, преноси Б92.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: