Убијен 18. јула

Огласила се сестра убијеног Николе Крсмановића

  • Извор: Курир
  • 27.07.2024. 12:12

Српски полицајац Никола Крсмановић (34) убијен је 18. јула док је вршио редовну контролу граничног пункта у Лозници.

Његов убица одбјегли робијаш Фатон Хајризи, иначе албански држављанин убио га је са неколико хитаца, док је његовог колегу Вјекослава И. (50) тешко ранио. 

Породица убијеног полицајца неутјешна је послије страшног губитка, а његова сестра сада је на друштвеној мрежи објавила потресан видео снимак уз тужан садржај.

"Ово је прича мог живота, најтеже поглавље! Догађај који ми је потпуно промијенио живот. 18. јула пробудила ме вијест чија тежина ломи кости и сваки орган у тијелу. Мој брат, који је био припадник Жандармерије, Специјалне антитерористичке организације (САЈ) Републике Србије, напушта радно мјесто и враћа се на село нашим родитељима и запошљава се у станици граничне полиције, у жељи за лакшим послом и мање обавеза“, написала је његова сестра на друштвеној мрежи Инстаграм испод видео снимка сахране српског полицајца.

Она је описала како је убијен.

"Приликом једне од рутинских контрола, бјегунац из косовског затвора, косовски Албанац, пуцао је на њега из пиштоља и погодио га је са неколико метака у главу и груди. Те исте вечери се посљедњи пут видио са дјевојком, планирали су вјенчање за септембар, чему смо се сви радовали. Мој брат је био на погрешном мјесту у погрешно вријеме. Ништа га није могло спасити, његов убица је био спреман да убије свакога ко покуша да га врати у затвор. Мој брат је сахрањен 20. јула уз највеће почасти Републике Србије. Сахрани је присуствовало неколико хиљада људи као и стотине припадника жандармерије и полиције“, навела је она.

Испод ове објаве само су се низали тужни коментари.

"Драга, баш нам је жао што је до овог дошло. Овако нешто није смјело да се деси... Никола је био један диван млади човјек који је храбро бранио своју земљу“, пише у једном од многобројних коментара.

Да подсјетимо, 18. јула, сат времена иза поноћи Фатон Хајризи приликом контроле редовног граничног пункта у Липничком Шору у Лозници извадио је пиштољ иза леђа и са неколико хитаца убио Крсмановића, ватру је отворио и на другог полицајца. Убица потом бјежи у непознатом правцу, а 36 сати касније ликвидиран је на 12 километара од Липничког Шора јер је пуцао на припаднике МУП-а.

Фатон Хајризи, како је раније саопштио министар Ивица Дачић, имао је бројне јатаке а неки од њих су ухапшени. Истог дана слободе је лишен Митхат Хаџић из Тутина, таксиста који је превозио Хајризија од Прешева до Лознице, у Бијељини ухапшен је нарко-дилер Зоран Радовановић који је са супругом Иваном, иначе блогерком, организовао Тутинца да превезе објеглог албанског терористу. Како је министар Дачић навео, брачни пар ангажовао је један словенски држављанин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.