Pucnjava u školi

Odbačeni pištolj učenika iz Lukavca biće predmet vještačenja

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2023. 13:01

Osumnjičeni koji još nema 14 godina ranio je jutros u školi u Lukavcu nastavnika, nakon čega je odbacilo pištolj koji je pronađen i biće predmet vještačenja, rekao je portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović.

On je naveo da je pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi "Lukavac grad" Nedim Osmanović jutros teško ranjen u prostorijama ove ustanove, te istakao da je osumnjičeni prema njemu ispalio više hitaca od kojih ga je jedan pogodio.

Pogledajte privođenje osumnjičenog za pucnjavu u školi u Lukavcu

Pogledajte privođenje osumnjičenog za pucnjavu u školi u Lukavcu

Povrijeđeni Osmanović, sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom vrata, kaže Arnautović, hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC)Tuzla, gdje je u toku operativni zahvat.

On je istakao da je osumnjičena osoba, rođena krajem juna 2009. godine, zadržana u Policijskoj upravi Lukavac.

Ističući da na terenu uviđaj obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, Arnautović je rekao da su u istragu uključena i dva tužioca.

Uprava policije MUP-a TK: Dijete koje je pucalo pod policijskim nadzorom

Uprava policije MUP-a TK: Dijete koje je pucalo pod policijskim nadzorom

"Dežurni tužilac obavlja uviđajne radnje i vrši nadzor nad istragom, dok je tužilac za maloljetnike uključen u preduzimanje daljih radnji u odnosu na dijete", rekao je Arnautović.

On je istakao da je odmah uključen Centar za socijalni rad i da su u toku kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanja sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Objavljene prve slike sa mjesta pucnjave u Lukavcu

Objavljene prve slike sa mjesta pucnjave u Lukavcu

Arnautović je naglasio da se preduzimaju sve potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa ovim događajem. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм