Go Fund Me

Nemanja nastradao u Americi, skuplja se novac za transport tijela

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 18.03.2023.15:57

Momak iz Niša Nemanja Radenković (30) nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Americi prije nekoliko dana, a njegovi prijatelji pokrenuli su akciju preko internet platforme "Go Fund Me" da se sakupi novac potreban da se njegovo tijelo dopremi u Srbiju.

Riječ je o 70.000 dolara.

Inače, Nemanja je rodom iz Niša, gdje živi njegova porodica, a on je zbog posla boravio u Virdžiniji (SAD).

"Nikada ovo nisam pomislio da ću morati da pokrenem, ali nažalost moram. Naš dragi drug i brat Nemanja nije više sa nama, imao je saobraćajnu nesreću nekoliko noći ranije i nije se izvukao. Otišao je i ostavio nam je veliki bol za sobom ali isto i jedan zadatak, a taj zadatak je da se sada svi mi Srbi skupimo i dostavimo Nemanjino tijelo do Srbije njegovoj porodici. Ova akcija nije nešto što će nam vratiti Nemanju u život, ali ćemo ovim putem pokazati ljubav prema njemu. Počivaj u miru, Neco" napisao je njegov prijatelj, koji je naveden kao pokretač akcije.

Vijest o organizovanju pomena nastradalom srpskom državljaninu, objavljena je i na Facebook stranici crkve Svetog luke u Vašingtonu, a svi njegovi prijatelji mogu da dođu 19. marta upravo u Crkvu Sveti Luka (10660 River Road, Potomac) gdje će, poslije jutarnje liturgije, biti održan pomen za nastradalog Nišliju.

Nemanjini prijatelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca na ovoj stranici.

"Vječan mu pomen", navodi se u internet objavi crkve Sveti Luka u Vašingtonu.

Objava na ovoj mreži, privukla je veliku pažnju pa je za svega jedan dan sakupljeno više od 60.000 dolara, od ukupno potrebnih 70.000 dolara.

Tagovi:
 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta. Izbor donosi novinar i reporter Goran Katić.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.