Дјевојчица је преминула

''Нек' чисти зуб послије јела и ставља хладне облоге'': Шта пише у преписци зубара и Џејлине маме

  • 17.10.2024. 08:14

Након што се огласио Харис Мекић, стоматолог који је лијечио зуб преминуле тинејџерке Џејле Драпић из Сарајева, те навео да је она у његовој ординацији била 30. 9. ове године, те да он с даљњим лијечењем преминуле тинејџерке нема ништа, наводећи да се она лијечила у другим здравственим установама, "Дневни аваз" је дошао у посјед преписке између стоматолога Мекића и Џемиле Драпић, Џејлине мајке, из које се види како стоматолог Мекић савјетује шта да ради.

Ова преписка Мекићеве наводе у потпуности демантује и открива да он здравствено стање Џејле Драпић није схватио довољно озбиљно, јер је и након 30. 9. наставио са савјетима Џејлиној мајци, шта би Џејла требала да ради са зубом, пише Дневни аваз.

У првој поруци коју Џемила упућује доктору стоматологу Харису Мекићу 30. септембра у 10 и 52 сати, Џемила обавјештава доктора да Џејла има проблема са зубом, те да тражи термин.

Доктор одговара да зна о којем зубу се ради.

„Добро јутро, може ли Џејла данас доћи икако, зуб јој се већ три дана упалио, онај што сте јој правили исто да јој се загнојило не може ни да једе вилица је цијела боли. Нисам могла раније звати пошто иде у школу, међусмјена данас је слободна“, пише Џемила.

А доктор Мекић одговара:

„Поздрав Џемила, мислим да знам о којем зубу се ради јер је он био ризичан нажалост, одговара ли данас у 16h?“

„Може доћи ће с оцем“, пише Џемила.

Након тога, стање почиње да се компликује те се Џемила, 2. октобра поново јавља доктору Мекићу.

Дакле, Џемила пише даље:

„Добро јутро Харисе, само да вас питам треба ли Џејла нечим овај зуб испирати или стављати облогу, она је отекла ужасно и грло јој затеже. Од отока ништа не може да једе јер не може уста да отвори. Пије антибиотик Amoxibos 500, а најгоре од зуба има температуру.

Јер докторица јуче на општој говори да од зуба да има грозницу и температуру. И други пут кад дође код вас само да јој дате потврду с печатом да је била код вас, јер Џејла не иде у школу, па да јој се може оправдати. И ја мислим да је требала добити јачи антибиотик“, пише у Вибер поруци Џемила у 9:34 сати.

У 9 и 36 Џемили стиже одговор на поруке у виду питања, које поставља стоматолог Мекић.

„Поздрав Џемила, да ли она сада има мање болове?“

Џемила у 9 и 37 на то одговара: 

„Зуб је не боли, комплет вилица и врат је боли, пошто је отекла. Не може ни врат да окрене колико је отекла.“

У 9 и 39 сати стоматолог Мекић пише "савјет" шта да Џејла ради са зубом.

„Нека чисти зуб послије сваког оброка да га не би храна затворила. Нека настави са тим антибиотиком и наравно да одмара још који дан док јој не спадне тотално оток. Може користити хладне облоге, помоћи ће јој“, пише стоматолог Мекић Харис.

Џејли Драпић је јуче сахрањена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.