Високо

Не желимо бити нова Низама Хећимовић: Двије дјевојке из БиХ моле за помоћ

  • Извор: Агенције
  • 07.06.2024. 22:28

Двије дјевојке из БиХ, жртве стравичног насиља, обратиле су се медијима за помоћ.

Једна дјевојка из Мостара, друга из Високог, најбоље пријатељице Ања Беванда (1995.) и Ајша Рамић (1993.) јавиле су се редакцији портала "Херцеговина.инфо" са само једним вапајем:

"Не желимо бити нова Низама Хећимовић нити Амела Кахримановић!"

Како преноси њихове тврдње поменути портал, дјевојке су већ дуже вријеме изложене стравичном вербалном, али и физичком насиљу, те бруталним пријетњама од стране мушкарца Е.Г.Р, односно Е.А.П. Наводно је ријеч о мушкарцу који је у међувремену промијенио презиме.

Лани је мајка донирала бубрег, убрзо је услиједила друга дијагноза

Лани је мајка донирала бубрег, убрзо је услиједила друга дијагноза

Наводно је рођен 1973. године, а настањен је у Високом.

Након што су га полицији у Високом пријавиле због пријетњи које укључују и пријетње смрћу, сексуално злостављање и бројне окрутне и насилне радње, он је приведен, али дјевојке тврде како је у петак пуштен из притвора, након чега је наставио да пријети.

Осјећај несигурности

Према информацијама које су порталу "Херцеговина.инфо" прослиједиле жртве, ради се о мушкарцу који иза себе има наводно двоструко убиство те покушај убиства, конзумент је наркотичких средстава, алкохоличар који је био задржан свега 24 сата у просторијама МУП-а Високо, након чега га је Тужилац Тужилаштва Зеничкодобојског кантона, без обзира што се ради о континуираним пријетњама смрћу, пустио на слободу без одређивања притвора гдје је наставио своје пријетње.

Нападнута премијерка Данске

Нападнута премијерка Данске

А пријетње заиста нису за оне слабијег желуца, но дјевојке су инсистирале, управо због тога што се осјећају незаштићено од стране институција које би их требале штитити, да барем медији, онолико колико могу јавности покажу кроз какав пакао пролазе.

Због тога су инсистирале и на објави пуних имена, као и на објави снимка екрана са његовим најновијим пријетњама. 

Иначе, насилник је бивши ванбрачни партнер наведене дјевојке из Високог и према њеним ријечима прогања је већ дуже од годину дана, а у једном наврату јој је нанио теже тјелесне повреде због којих и данас има проблем с вилицом која је у том физичком насртају сломљена и деформисана.

Тужилаштво Зеничко-добојског кантона поменутом порталу још увијек није одговорило о предузетим мјерама.


(Фото: Херцеговина.инфо / Pixabay)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.