Подгорица

Након пет година расвијетљено убиство двојице Срба у Црној Гори

  • Извор: вијести.ме
  • 15.10.2024. 12:58

Црногорска полиција расвијетлила је смрт двојице држављана Србије, који су нестали 2019. године када су се из Србије упутили у Црну Гору, и који се доводе у везу са криминалним клановима, те поднијела кривичне пријаве против четворице осумњичених.

Припадници шкаљарског клана током 2019. године су у кући једног од њих, осумњиченог Милана Брајовића, у даниловградском насељу Јеленак, убили двојицу држављана Србије, Филипа М. и Вукашина Г, а њихова тијела потом сакрили.

За то кривично дјело, по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ), Специјално полицијско одјељење (СПО) је поднијело кривичну пријаву против припадника барске ћелије шкаљарског клана - Стефана Ђукића Мандића, Милана Брајовића, званог Фитиљ, Емила Тузовића и Горана Милашиновића због постојања основа сумње да су учинили кривично дјело стварање криминалне организације и тешко убиство у саизвршилаштву, а Брајовић и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Рускиња у Србији тражи мужа: ''Имала сам више од 100 партнера''

Рускиња у Србији тражи мужа: ''Имала сам више од 100 партнера''

Из СДТ је појашњено да је предмет кривичне пријаве дјеловање криминалне организације коју су организовали сада покојни Миле Радуловић и Алан Кожар, у другој половини 2019. године, у Црној Гори, чији су припадници постали осумњичени, покојни Дамир Хоџић и друга непозната лица, "са тачно одређеним улогама и задацима, у циљу вршења кривичних дјела убиство и тешко убиство, па тако и убиство оштећених Ф.М. и В.Г, држављана Србије, припадника супротстављене криминалне организације, из безобзирне освете, због убиства З.Н., припадника своје криминалне организације, и на свиреп начин, у селу Ј, општина Д, у кући осумњиченог М.Б., у јуну 2019. године, уз скривање њихових посмртних остатака и уклањање трагова кривичног дјела".

Предмет кривичне пријаве је и недозвољено набављање и држање веће количине аутоматског војног и другог ватреног оружја од стране осумњиченог М.Б, у Д, у периоду од децембра 2019. до јануара 2020. године, и то најмање три аутоматска пиштоља, два ручна бацача - ракета, мине се распрскавајућим усмјереним дејством, три пригушивача, девет пиштоља и један револвер, како би га ставио на располагање криминалној организацији чији је припадник, ради извршења циљева због којих је организована.

Бочица пуна новичока остављена у парку - могла убити хиљаде људи

Бочица пуна новичока остављена у парку - могла убити хиљаде људи

Осумњичени М.Б. и Г.М, који се налазе у Управи за извршење кривичних санкција, су саслушани од стране специјалног тужиоца, док су осумњичени Е.Т. и С.Ђ.М, недостижни државним органима, јер су лишени слободе у иностранству, због другог кривичног дјела и за њима је расписана потјерница.

Иначе, Стефан Ђукић Мандић и Емил Тузовић терете се да су у мај 2020. године у Кијеву покушали да убију Радоја Звицера, вођу кавачког клана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.