Због тегоба

Након екскурзије 12 дјеце завршило у болници

  • Извор: Курир
  • 29.04.2024. 18:15

Током јучерашњег дана на Педијатрији Здравственог центра Прокупље примљено је 12 средњошколаца са стомачним тегобама, потврђено је у овој здравственој установи.

Ријеч је о ученицима треће године прокупачке Гимназије, који су се вратили са тродневне екскурзије на Охриду.

"Од тог броја осморо дјеце је након терапије отпушено на кућно лијечење, два дјетета су хоспитализована, а два су у дневној болници", кажу у Здравственом центру Прокупље, гдје додају да још увијек не знају шта је узрок ових тегоба, али да је ријеч о стомачним проблемима.

Директор Гимназије у Прокупљу Срђан Ковачевић потврдио је да се осморо дјеце у путу жалило на тегобе, те да је школа одмах обавијештена.


Радник погинуо приликом експлозије на бензинској пумпи

Радник погинуо приликом експлозије на бензинској пумпи

"Са њима је био и љекар који им је дао терапију, до доласка у Прокупље. Не знамо шта је узрок за сада, али пратимо ситуацију. Обавијестио сам све разредне старјешине да обрате пажњу и да обавијесте ако има још случајева", казао је Ковачевић.

Екскурзија је организована преко туристичке агенције из Ниша, након тендера на којем је ова агенција изабрана као најповољнији понуђач. Укупно је било 102 ученика на тој екскурзији.

Родитељи тврде да је број дјеце која имају тегобе већи, али су симптоми блажи. У једном од два аутобуса је више дјеце са тегобама.

Власник туристичке агенције Бранислав Петковић, каже да је обавијештен да је одрешени број ученика имао тегобе, те и да су неколико њих задржани на лијечењу.

"Дјеца су по плану и програму имала оброке искључиво у хотелу који има све потребне дозволе и послује у складу са законом. Према мојим сазнањима, тренутно се чекају анализе крви дјеце која имају симптоме, како би се видјело је ли у питању тровање, или вирус", казао је Петковић.


Над дијелом Балкана у наредним данима поново сахарски пијесак

Над дијелом Балкана у наредним данима поново сахарски пијесак

Он додаје да је екскурзија организована у складу са свим законима и прописима.

"Све зависи од резултата који ће стићи. Оно што је сада најважније, је да су сва дјеца добро", додао је он, преноси "Курир".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.