"Тешко је изнијети толику количину новца"

Начелник ПУ Бањалука за АТВ: Особе које су опљачкале мјењачницу на Лаушу су највјероватније још у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2024. 20:12

Тренутно немамо сазнања да су особе које су опљачкале мјењачницу у Бањалуци изашли из БиХ, каже за АТВ начелник бањалучке Полицијске управе Ђурица Вукелић.

"Ми смо расписали потраге за тим свим извршиоцима за којима трагамо, немамо тренутно сазнања да су изашли из државе. Сва сазнања нас вежу за БиХ. Ипак је то велика свота новца са којим они физички располажу и тешко је тај новац изнијети из БиХ. Сазнања показују да су они још у БиХ", каже Вукелић и додаје:

Ово су највеће пљачке новца у Републици Српској

Ово су највеће пљачке новца у Републици Српској

"Једно лице је већ лишено слободе, спроведено у ОЈТ Бањалука и већ се налази у притвору. Поред тог лица, 10 лица се сумњичи да су учествовали у извршењу овог тешког кривичног дјела. 7 као помагачи и 3 као директни извршиоци. Свих 11 лица су држављани Грузије."

Начелник ПУ Бањалука каже да се не може закључити да су имали помагала из БиХ.

АТВ сазнаје: Приједор био наредна мета пљачкашима из Грузије

АТВ сазнаје: Приједор био наредна мета пљачкашима из Грузије

"По свим нашим информацијама и спроведеним радњама, не може закључити да су имали помагаче овдје. Имали су разрађену тактику и ово им није прво кривично дјело, како на територији Српске и БиХ, а тако и на територији других европским земаља. По оперативним сазнањима, имамо информације да су извршили кривично дјело на територији ФБиХ, да су извршили ово кривично дјело и да су припремали најмање још једно кривично дјело на територији Српске", каже Ђурица.

Он је објаснио како је текла истрага.

Ухапшени Ное открио све детаље пљачке у бањалучком насељу Лауш

Ухапшени Ное открио све детаље пљачке у бањалучком насељу Лауш

"Нама је било чудно да нису били маскирани, то нам је дало индицију да би могли бити страни држављани или да нису грађани Бањалуке. Затим смо имали то возило које је коришћено приликом извршења кривичног дјела, па возило којим су се удаљили и у току истраге смо дошли у посјед телефона који је нађен на траси кретања од мјеста извршења дјела до стан којег су користили у Бањалуци. Сва комуникација је била на грузијском језику, чак је била и локација извршења кривичног дјела.  Морам да се захвалим граничној полицији БиХ и Обавјештајно-безбједностној служби уз чију помоћ смо успјели да идентификујемо једно лице на аеродрому у Сарајеву које се на крају испоставило као сам организатор те криминалне групе, и он је спроведени у Тужилаштво. Кад је ухапшен, кренуо је у Грузију", каже Ђурица.

Он каже да постоје информације да је Приједор био идућа мета.

АТВ сазнаје: Пљачкаши побјегли у Добој, током бјекства промијенили више возила

АТВ сазнаје: Пљачкаши побјегли у Добој, током бјекства промијенили више возила

"Имамо информације да су се и лица и возило кретали према граду Приједору, чак су у Новом Граду били у једној мјењачници, мијењали новац, а то је управо њихов модус операнди, кретање од мјењачнице до мјењачнице и тражење повољног терена и која је жртва најповољнија за извршење кривичног дјела. Наша верзија је да су послије Бањалуке требали отићи у Приједор да изврше кривично дјело", рекао је за АТВ начелник ПУ Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.