Tragedija u Belgiji

Muškarac iz BiH ubio ženu i dvoje djece

  • Извор: Агенције
  • 06.02.2023. 21:45

Muškarac (38) iz BiH ubio je suprugu i dvoje maloljetne djece, dobi tri i godinu dana, nakon porodične svađe u mjestu Overpelt, u belgijskoj provinciji Limburg, saopštila je policija.

I dok su komšije u prvi mah čule buku iz njihovog stana, tek nakon što je jedna od komšinica ušla u stan i vidjela mrtva tijela žene i djece, alarmirana je policija.

Policija je u rekordnom vremenu došla na mjesto događaja da bi tek tu shvatili da je izvršilac pobjegao i krenuli u potragu helikopterom i brojnim patrolama.

Nakon nepunih pola sata, policija ga je pronašla mrtvog pored auta u blizini kanala Sint-Huibrechts-Lille.

Kako prenose mediji, drama se desila u stambenoj zgradi sa pet stanova, gdje je živjela ova bh. porodica već neko vrijeme. Niko ne zna kada je tačno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla na lice mjesta oko 17:45.

“Istina je, pokrenuli smo istragu u vezi ove porodične drame, riječ je o trostrukom ubistvu i samoubistvu,”, izjavila je Dorien Vanderheiden, iz kancelarije javnog tužioca, koja je dodala da se javno tužilaštvo neće oglašavati dok traje istraga, prenosi portal "nezavisne".

Vijest o tragediji komšije su primile sa nevjericom, jer se nikada ništa slično nije desilo u njihovom mjestu. I dok neki kažu da nisu poznavali žrtve, drugi tvrde da su ih viđali: bili su prijatni, ali uvijek rezervisani.

Jedan od prvih komšija priznaje da se iz njihovog stana tog popodneva čula buka.

"Prvo sam čuo kao da prevrće namještaj, a zatim sam čuo prasak, ko kada prozor zalupi", kaže ovaj komšija, koji dodaje da ovo nije prvi put da se ovaj par svađa.

"Da, u prošlosti sam često mogao čuti njihove svađe. I žena sama je govorila da se više ne osjeća sigurnom", rekao je ovaj komšija, koji kaže da mu je ona rekla da su rastavljeni i da su pokrenuli razvod.

Inače, ova porodica nije bila nepoznanica lokalnoj policiji, koja je u proteklom periodu intervenisala nekoliko puta zbog prijave nasilja u porodici.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм