Акција "Верона"

МУП Српске предао Тужилаштву БиХ Марка Икића

  • 08.06.2024. 10:04

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске предало је Тужилаштву БиХ Марка Икића, осумњиченог да је организовао криминалну групу и учествовао у незаконитом прибављању личних докумената БиХ припадницима структура организованог криминала из БиХ и региона.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да су осумњичени и са њим повезана лица на незаконите начине и на основу фалсификованих докумената прибављали ЦИПС-ова на друге идентитете, којима су омогућавали починиоцима кривичних дјела да се скривају од потјерница и потрага полицијских и правосудних агенција БиХ и других земаља.

Приликом претреса извршених по наредби Суда БиХ код осумњиченог су пронађени различити документи, обрасци и печати различитих установа и институција, за које се претпоставља да су кориштени за извршење кривичних дјела.

Након што испита осумњиченог, поступајући тужилац ће донијети одлуку о покретању приједлога за мјеру притвора, као и о наредним истражним радњама и активностима.

Марко Икић ухапшен је у акцији кодног назива "Верона".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм