Подигнута оптужница

Младићи претукли малољетника, из патике му украли 50 евра

  • Извор: Блиц
  • 18.09.2024. 17:22

Јавни тужилац Трећег основног јавног тужилаштва у Београду подигао је оптужницу против окривљених Н.Б. (21) и Н.К. (21) због постојања оправдане сумње да су као саизвршиоци извршили кривично дјело Разбојништво.

Оптуженима се ставља на терет да су кривично дјело извршили дана 31. маја 2023. године, око 18.15 часова, заједно са малолетним И.Д., према ком је поступак правноснажно окончан, на тај начин што је најприје окривљени Н.Б. телефоном позвао малољетног оштећеног да се нађу на Новом Београду, у близини студентског града у блоку 34, па када су кренули да шетају, Н.Б. је извадио нож, уперио га ка оштећеном, ухватио га за надлактицу и одвео га до оближње зграде, преноси Блиц.

„Када су ушли у поменуту зграду тамо су их чекали окривљени Н.К. и малољетни И.Д., након чега је Н.Б. оштећеног ударио у потиљак услијед чега је он пао, затим су окривљени почели да шутирају оштећеног, па је Н.К. затражио од оштећеног да скине патике и дуксерицу, што је оштећени и урадио, а тада му је из једне патике испало 50,00 евра, које је окривљени Н.К. узео као и 1.800,00 динара које је нашао у џепу од рукава дуксерице, након чега су окривљени тражили од оштећеног да им преда свој телефон марке „Ајфон 8“ и да га ресетује, што је оштећени учинио од страха, јер су окривљени извадили ножеве и прислонили их оштећеном на бутину, након чега су му рекли да пази да се не прочује шта се десило и да не прича о томе другима, а нарочито не полицији јер ће 'радити ножеви'“, наводи се у саопштењу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду.

Јавни тужилац је предложио Трећем основном суду у Београду да окривљене огласи кривим и да их казни по закону.

За кривично дјело Разбојништво прописана је казна затвора у трајању од двије до 10 десет година.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.