Ниш

Мистерија: Прошло је 15 дана од нестанка Милана Ђорђевића, шта све знамо до сада

  • Извор: Курир
  • 25.06.2024. 10:01

Потрага за Миланом Ђорђевићем (41) из Ниша већ две недеље не даје никакве резултате. Иако су на терену припадници Горске службе спасавања, полиција, жандармерија и пријатељи несталог Милана, он као да је у земљу пропао на Бојаниним водама где је последњи пут виђен 10. јуна.

У потрагу за Ђорђевићем укључени су и пси трагачи, а један од њих је Лола, власника Радула Перишића, професора социологије, али и умјетничког фотографа из Ниша. Лола има 11 година искуства претраге и послије обуке коју је прошла показала се скоро стопроцентно успјешном!

Молба породице

- Укључили смо се у потрагу 12. јуна у седам сати ујутро, на молбу породице. Када су такве ситуације, Лола и Кира власника Ненада Стаменковића, одмах крећу у потрагу. Лолу сам прво повео на стазу која је водила ка Трему пошто се сумњало да се Милан упутио ка том врху и да је могуће да се негдје повриједио. Када смо прошли одвајање ка манастиру Вета, Лоли сам поновио узимање мириса и дао команду да тражи. На то је Лола кренула трком назад ка дому! Стигавши до дома детаљно је оњушила терасу дома, простор између паркинга и дома и упорно се враћала ка тераси - почиње причу власник патуљастог шнауцера.

Након превртања рингишпила, троје дјеце задржано у болници

Након превртања рингишпила, троје дјеце задржано у болници

То је, како наводи Перишић за Курир, указивало да се Милан кретао терасом Дома планинара. Није само свратио, већ је ходао по тераси.

- Онда је дошла вијест да су око осматрачнице нађене цигарете. Између дома и осматрачнице пас није показивао иницијативу, међутим код скретања ка осматрачници поново је показала интересовање за наставак тражења. Кренула је убрзано њушећи ка осматрачници, дошла до ње и када је била испод ње укопала се у мјесту. Према искуству с Лолом, ту се Милан сигурно кретао! Претресли смо све око осматрачнице, испод ње, као и стазе које од тог дијела воде иза Бојаниних вода, али тамо није било трагова. Не могу ништа да тврдим, али овај прекид трагова указује да постоји могућност да се нестали можда служио возилом да дође до тамо и вратио назад до паркинга гдје се кретао - испричао је за Курир Перишић.

Претрага код манастира

Наредног дана Радуле и Лола су обишли подручје око манастира Вета.

- Ово подручје је претражила и Горска служба спасавања са жандармеријом и ништа нисмо нашли. Касније је на терен изашао и водич Ненад Стаменковић, а са псом Кира која је показала идентичан траг као и Лола. То је исто потврдио и војни пас који је тог дана био на терену, испричао је овај социолог и љубитељ животиња. Засад је познато да се Ђорђевић кретао терасом Дома планинара и да је био до осматрачнице, али вјероватно не пјешке, већ својим или неким другим возилом. Вријеме је тада било суво па и од трагова гума нема неке вајде, тако да је мистерија како је овај породични човјек без икаквог порока, тако нестао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.