Случај убиства Николе Крсмановића

Министарство правде: Није стигао захтјев за екстрадицију Зорана Милетића

  • Извор: СРНА
  • 22.07.2024. 16:39

Министарство правде у Савјету министара још није примило никакву обавијест од Суда БиХ у вези са Зораном Милетићем, који је ухапшен у Бијељини у оквиру потраге за убицом полицајца у Лозници, речено је Срни из овог министарства.

Републички јавни тужилац Драгица Глушац рекла је раније данас Срни да је Милетић предат у надлежност Тужилаштва и Суда БиХ ради одређивања екстрадиције.

Ријеч је о Зорану Радовановићу, алијас Зорану Милетићу, који је рођен у Србији у Бачкој Тополи и више пута мијењао идентитет и адресу становања на подручју Бањалуке.

"Након испитивања овог лица у Посебном одјељењу Републичког јавног тужилаштва због помагања у кривичном дјелу тешко убиство, припадници Жандармерије МУП-а Републике Српске спровели су ово лице у екстрадициони притвор Суда БиХ", истакла је Глушац.

У Лозници је у сриједу, 17. јула, увече убијен полицајац Никола Крсмановић (34), док је његов колега Вјекослав Илић (50) тешко рањен, приликом контроле "мерцедеса" тутинских регистрација у којем су се налазиле двије особе. Нападач је приликом изласка из возила пуцао из пиштоља, погодивши Крсмановића у груди, а Илића у раме, након чега је побјегао.

Дан касније је у Бијељини ухапшен Зоран Радовановић, алијас Зоран Милетић, у оквиру потраге за убицом полицајца у Лозници. Он је у петак, 19. јула, у Бањалуци предат у надлежност Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва. За њега се сумња да је организовао транспорт убице од Прешева ка Лозници.

Албански терориста који је убио једног српског полицајаца, а ранио другог ликвидиран је у петак у атару Бање Ковиљаче.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 АТВ Специјал: Крим

    Завирили смо у најскривеније, најљепше, али и најмрачније кутке Крима. Откривамо: Шта су на кримском полуострву радили Стари Грци? Гдје се налази колијевка руског православља? Како је ово руско полуострво помирило антику, оријент и византијско насљеђе?

  • 21:00 Филм: Зваћу те По (12+)

    Филм: Зваћу те По (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Ноћни програм

    Ноћни програм