Хрватска

Мајка оставила троје д‌јеце у мрачној и поплављеној просторији три дана

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 28.09.2023. 15:12

Троје д‌јеце, од којих најстарије има 15 година и које је бринуло о друго двоје малишана од којих је једно вртићке доби, било је само у кући од 1. до 4. јануара ове године у једном истарском мјесту.

Мајка је д‌јецу оставила у мрачном и хладном простору без гријања. Дио просторије је био поплављен водом и по поду је био развучен продужни кабел како би се д‌јеца могла гријати гријалицом.

Како доноси Јутарњи лист, одлуку да д‌јецу остави саму мајка је донијела савјесно те је отишла с партнером отишла к његовој мајци у Славонију јер је иста здравствено била врло лоше.

Кад су радници надлежних служби по сазнању да у кући д‌јеца бораве без надзора родитеља, дочекао их је мучан призор - троје д‌јеце стајало је једно уз друго непосредно уз врата, двоје старијих на себи је носило бунде, а најмлађе је било само у мајици.

Кућа је била ледена, а најстарије дијете је рекло да брине о млађој браћи и да им куха. И поносно додало да им је тај дан направио кокицу, а да иначе једу пашту.

Током испитивања надлежних служби, д‌јеца су почела трчати, али су их стигли и смјестили у одговарајуће установе.

Мајка је 4. јануара запримила позив Центра за социјалну рад и знала је да су д‌јеца одвојена од породице, али се кући вратила тек 9. јануара. Признала је кривицу.

У оптужници која је недавно против ње подигнута тражи се д‌јеломично условна казна од 18 мјесеци од чега би иза решетака морала провести пола године, док би остатак био услов с петогодишњим роком.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: