Искористили лаковјерне странце

Лагали да раде за Швајцарце: Држављани БиХ и САД преварили странце за 1,19 милиона евра

  • Извор: Независне
  • 05.10.2024. 05:10

Сплитско-далматинска полиција ухапсила је 54-годишњег држављанина Босне и Херцеговине, теретећи га да је с држављанином САД-а преварио за више од милион евра двоје странаца које су наговорили на улагање у некретнине и рударење.

Како јавља Феникс-магазин, а преносе Независне, због сумње да је лажним представљањем учествовао у превари страних држављана, 54-годишњак је у петак уз кривичну пријаву спроведен у протвор у Сплиту, саопштила је полиција.

Преваранти су двоје страних држављана упознали у мају, 2022. у Хрватској те су их заједнички довели у заблуду, лажно им се представљајући да су одговорне особе швајцарског друштва за трговање.

Предложили су им пословну сарадњу улагањем у некретнине и рударење те обећали финансијску добит након чега су жртве потписале уговор, не сумњајући на превару.

Од маја до октобра, 2022. године са својих рачуна отворених на платформама, а према упутствима починилаца извршили су већи број уплата у криптовалутама на три рачуна на другим платформама у укупном износу од 1.194.367 евра, утврдила је полиција.

Осумњичени су све вријеме оштећене одржавали у заблуди лажним приказивањем и прикривањем чињеница како посао још није кренуо те да ће њихова финансијска добит ускоро стићи. Међутим, преварене жртве нису оствариле финансијску добит нити су им враћена уложена средства.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: