ATV

Osuđeni na zatvor

Krvavo krštenje u Zagrebu: Slavljenici pretukli članove benda, otac djeteta vrijeđao pjevačicu

 • Izvor: jutarnji.hr
 • 06.09.2023. 07:57

Četiri osobe koje su 11. marta oko 21 sat na proslavi krštenja djeteta u restoranu "Spare Ribs Gril“ u Zagrebu fizički nasrnule na članove muzičkog benda koji je svirao na proslavi, kao i na više gostiju proslave osuđene su za nanošenje teških tjelesnih povreda i uništavanje tuđe imovine.

Otac djeteta Stjepan (30) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 mjeseci (od čega šest mjeseci bezuslovno), Danijel (24) je osuđen na devet mjeseci bezuslovnog zatvora, Petar (24) na devet mjeseci uslovnog zatvora, a Mijo (48) na osam mjeseci uslovnog zatvora.

Spomenuta četvorka bendu mora podmiriti 3.000 evra odštete, a pjevačici će isplatiti odštetu u iznosu od 100 evra. Platiće i 900 evra troškova krivičnog postupka.

Udarali po opremi i instrumentima

Kako stoji u presudi, Stjepan je te večeri u jednom trenutku počeo da viče na pjevačicu benda i da je naziva “kurvom”. Rukama je udarao po mikrofonu, a nogama po stalku zvučnika benda. Ubrzo su mu se pridružili Petar i Danijel. Njih trojica su potom počela da udaraju po opremi i instrumentima benda i da je bacaju okolo.

Košarkaši Galatasaraja stigli u Banjaluku

Košarkaši Galatasaraja stigli u Banjaluku

Radilo se o dva velika zvučnika sa stalcima, tri mikrofona, četiri tableta, elektro-akustičnoj gitari, bas gitari, navodi se u presudi. Kad su im zbog toga prigovorili članovi benda, Danijel je nasrnuo na voditelja benda i udario ga šakom u glavu, prenosi Jutarnji list.

Stjepan, Petar i Mijo nakon toga su izudarali goste restorana i oborili ih na pod. Stjepan i Mijo jednog su nogama udarali u glavu i tijelo kad je pao pokraj šanka. Petar je na njega bacao stolicu, staklene čaše i flaše. Kad je napadnutom drugi gost priskočio u pomoć, Petar je na njega bacio staklenu bocu.

Optuženi se saglasili sa kaznama

Voditelj benda zadobio je krvni podliv oka, prelom nosnih kostiju i nosne pregrade s krvarenjem u nosnoj šupljini. Jedan gost zadobio je brojne ožiljke po glavi i telu, krvni podliv očnog kapka, a drugi brojne krvne podlive, posjekotine na sredini tjemena i preloma krune zuba, stoji u presudi.

Bend je te večeri oštećen za iznos od 3.000 evra, a pjevačica za iznos od 100 evra. Presuda je donesena na osnovu sporazuma tužitelja i optuženika koji su se saglasili sa kaznama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 08:40 Vježbajte sa Lidijom

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 08:45 Serija: Kosem (R) (12+)

  U moru spletki, laži i dvorskih igara moći. Ljubav, hrabrost i jedinstvenost može pobijediti neprijatelja. Turska serija o jednoj ženi koja je ispisala istoriju “Veličanstveni vijek: Kosem”.

 • 09:45 Lovački saveti (R)

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savjetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:40 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 10:45 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Autošop magazin (R)

  Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.