Srđan Popović

Ko je Banjalučanin izručen Crnoj Gori: Osuđen za ubistvo Pižonovog zeta

  • Извор: Новости.рс
  • 25.01.2023. 21:05

Srđan Popović, državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg je Crna Gora potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora za ubistvo Gorana Đuričkovića, danas je iz Republike Austrije izručen Crnoj Gori.

Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, Goran Đuričković (48) ubijen je iz snajpera sa zidina Starog grada u Budvi dok je s prijateljima sjedio u bašti svog kafića 27. oktobra 2015. godine.

Prema riječima očevidaca, Đuričković je tada ustao od stola i zakoračio prema marini kada su se začuli pucnji nakon kojih je pao u more.

U septembru 2017. godine policija je saopštila da je rasvijetlila ovo ubistvo - osumnjičen je Srđan Popović iz Banjaluke, koji je uhapšen u Austriji sa većom količinom droge.

On se sumnjiči da je ispalio tri projektila iz snajpera, od kojih je jedan pogodio Đuričkovića.

"Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom lišio života crnogorskog državljanina G.Đ, nakon čega se dao u bjekstvo", saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Srđan Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krijumčarenja narkotika na teritoriji Republike Austrije.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su uz asistenciju Sektora policije posebne namjene sproveli Popovića u prostorije Uprave za izvršenje krivicnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici", kažu iz policije.

Đuričković je navodno bio član škaljarskog klana, a za njegovo ubistvo kavčani su, kako se pričalo, platili Popoviću 50.000 evra.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.