Zagreb

Kamere snimile ubistvo Tomislava u poznatoj diskoteci

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 27.04.2023. 13:16

Poznati hrvatski kriminalac Tomislav Sabljo (41) ubijen je u subotu, 22. aprila, u noćnom klubu "Ric" u Zagrebu nakon fizičkog sukoba više osoba.

Objavljen je snimak sa nadzornih kamera postavljenih u pomenutom lokalu, a koje su zabilježile posljednje trenutke njegovog života. 

Na snimku se vidi da Sabljo u desnoj ruci ima revolver koji je uperio u pripadnika obezbjeđenja Kristijana Knegu (37).

Video traje oko 19 minuta ali su ključna posljednja tri na kojima se vidi kako Sabljo po svaku cijenu pokušava da se dočepa revolvera, koji mu je na kraju završio u ruci, ali to je za njega bio koban trenutak.

Ubijenog kriminalca je čak i njegovo društvo više puta odgurnulo i pokušavalo da ga spriječi da dođe do oružja. Jedan od njih je i Goran Vidović.

Međutim, Sabljo je bio uporan. Uspio je da se domogne revolvera i cijev je uperio u Knegu koji je prema izjavama svjedoka vikao da ga spusti ili će pucati. 

Začuo se pucanj. Poslije prvog, Sabljo se okreće tijelom, a zatim prilazi Knego i ispaljuje još hitaca od kojih su dva pogodila poznatog kriminalca u leđa kad se tijelo već okretalo i padalo prema podu.

Na snimku se vidi kako vlasnik kluba Mario Gavrić uzima jaknu i odlazi. Prije ubistva bio je u društvu poznatog kriminalca. 

Sabljo je prema riječima svjedoka već na ulazu ušao u sukob sa obezbjeđenjem, ali na kraju je bio dobro raspoložen i grlio se sa onima sa kojima se sukobio.

Ubijeni Sabljo hapšen je zbog krijumčarenja 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

Inače, Knego je ispalio metke iz "brauninga" drugookrivljenog Dorijana Mrakovića (26).

Goran Vidović je ispričao da je u petak oko 18 sati sreo Sablju i njegovo društvo i da su otišli ​​na Velesajam da pogledaju vozila koja su učestvovala na reliju u Hrvatskoj.

Zanimljivo je da je taj događaj obezbjeđivao i uhapšeni policajac Dorijan Mraković. Zatim su otišli na večeru i na kraju u Ric.

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.