Стравично насиље

Језив случај у сарајевској школи: Старији ученици бичевали млађе

  • Извор: Ослобођење
  • 18.10.2024. 17:27

У мору насиља којег смо свједоци ових дана у школама и јавним установама широм БиХ, невјероватан случај стиже из Сарајева.

У центру дешавања је Прва бошњачка гимназија, гд‌је су родитељи ученика ове елитне школе добили обавјештење како се д‌јеца међусобно бичују и ударају.

Наводно, све се дешава у вријеме малих одмора у тоалетима, а родитељи су упозорени да прегледају своју д‌јецу како би вид‌јели да ли имају ожиљке или друге трагове удараца каишем или нечег сличног.

Драма у школи у Суботици: Ученик ножем избо д‌јевојчицу

Драма у школи у Суботици: Ученик ножем избо д‌јевојчицу

Према информацијама до којих је дошло Ослобођење, наводно су старији ученици "приводили" млађе у тоалет и тамо их тукли, мада, како пишу, није искључено да су се дешавали случајеви и да поједини ђаци исте генерације једни друге добровољно туку, у стилу бројних монструозних изазова који неријетко круже друштвеним мрежама. Наводно је било чак и злостављања који су дегутантни за детаљно описивање.

Да је са случајем упознато и руководство школе, потврдила је Емел Мехмедспахић директорицу Прве бошњачке гимназије.

"Добили смо информацију да се дешава такво недопустиво понашање, односно бичевање и одмах смо подузели све кораке предвиђене смјерницама које је издало Министарство одгоја и образовања. Такође, о свему је обавијештена полиција. О овој појави смо сазнали јуче. Још увијек се ради на прикупљању информација о томе шта се заиста дешавало и ко је све у то био укључен, тако да не бих жељела да шпекулишем о томе да ли се ради о случајевима вршњачког насиља, или је у питању неки нови изазов", рекла је Мехмедспахић.

И у овом граду лажне дојаве о постављеној бомби, ухапшена дјевојка (19)

И у овом граду лажне дојаве о постављеној бомби, ухапшена дјевојка (19)

О овим дешавањима, обавијештен је и МУП Кантона Сарајево, из кога је речено да је један родитељ малољетног ученика пријавио у Полицијску станицу Стари Град да је његов син био жртва физичког напада других, старијих ученика, којом приликом је задобио лакше тјелесне повреде.

МУП КС-а је обавијештен о насиљу које се дешавало у Првој бошњачкој гимназији, потврдила је за Ослобођење.

"Полицијски службеници подузимају мјере и радње поводом те пријаве, а у циљу заштите д‌јеце и малољетника друге информације нисмо у прилици саопћити", рекла је Мерсиха Новалић, портпарол МУП-а КС.

Ова појава, према непотврђеним информацијама, траје већ десетак дана, а да све буде још поразније и бизарније, наведено је да ће са ученицима бити обављени разговори, у којима ће им бити објашњено да се ради о неприхватљивом понашању, а ако ови разговори не уроде плодом, виновници ових дешавања ће бити санкционисани.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: