Jezivo

Ispovijest Nemanje Nedeljkovića - Komšije mi prebile oca, pa pravili roštilj dok je umirao

  • Извор: Курир
  • 03.08.2023. 15:54

Zoran Nedeljković (62) preminuo je 29. maja od posljedica brutalnog prebijanja koje se dogodilo mjesec dana ranije u beogradskom naselju Zvezdara.

Napadač, koji je 25. aprila zadao teške tjelesne povrede nesrećnom Zoranu do danas je na slobodi, a Nemanja i Tijana Nedeljković, djeca nastradalog, pokrenula su peticiju pod nazivom "Pravda za Zokija", kako bi napadač bio adekvatno kažnjen.

Nemanja, sin nastradalog Zorana, otkrio je detalje zločina koji je cijeloj porodici promijenio život u trenu.

- Moj otac je prošle godine u julu mjesecu kupio kuću sa pomoćnim prostorijama i dvorištem koje je zajedničko. Naime, ta kuća koja je uknjižena kao privatna svojina kao i sve ostale kuće u komšiluku a ima ih više, nalazi se na zemljištu gdje postoji samo pravo korišćenja a ne i pravo privatne svojine. Prvi nesporazum je nastao kada je došao naš advokat u pratnji geometra da premjeri dvorište i kuću (moj otac tada nije bio prisutan), a to je bilo prije sklapanja kupoprodajnog ugovora. Dotični Nikola Š. bijesno izlijeće iz kuće pozivajući se na nekakvo "pravo preče kupovine", koje postoji kod suvlasničkog odnosa, a ne i sukorisničkog odnosa, nedozvoljavajući im da završe posao i izjavljuje kako je to njegovo i da će on to da kupi. Naš advokat ga je tada uputio na nadležne institucije gdje može da ostvari svoja prava ako misli da je tako - priča sin Nemanja.

Predložen pritvor Banjalučaninu kod kojeg je pronađen kokain

Predložen pritvor Banjalučaninu kod kojeg je pronađen kokain

Niko nije slutio da će jedna svađa eskalirati tragedijom.

- Poslije tog, da nazovem incidenta, ništa se nije dešavalo, sve do trenutka kada je moj otac krenuo da renovira kuću u martu mjesecu ove godine. Tada dotična porodica, bez ikakvog prethodnog obavještanja ili dogovora sa nama kao i sa jednom bakom koja živi takođe u sklopu tog dvorišta, skida svoju ogradu koja je tridesetak godina i više stajala tako i zagrađuje dio na koji moj otac i ta baka imaju pravo korišćenja. Moj otac nije odreagovao na to u prvom momentu, ali je tog 25.04.2023. godine, pošto je svaki dan kontrolisao šta su radnici koji su radili na renoviranju kuće uradili za taj dan, ugledavši Desanku Š. i Ladislava Š. (roditelje dotičnog Nikole Š.) krenuo u raspravu sa njima oko postavljene ograde. Sve se dešavalo ispred kapije, na trotoaru ulice Milana Rakića ispred ulaza u njigovo dvorište - priča Nemanja.

- Moj otac je držao kapiju nedozvoljavajući, Desanki i Ladislavu da uđu u dvorište. Tu raspravu je čuo Nikola Š. izašao iz kuće, odgurnuo mog oca, gdje je moj otac, pokušao da mu uzvrati (Nikola Š. je zadobio lakše tjelesne povrede, crvenilo na lijevoj strani glave i ogrebotinu na vratu), nakon čega Nikola Š. pesnicom udara mog oca u predjelu lica, gdje se kapija naglo otvara i moj otac pada i tada mu dotični Nikola Š. zadaje udarce nogom u pravcu glave. Inače, hoću da napomenem, da je dotiči jedno vrijeme trenirao kik boks - objašnjava Nemanja.

Kako ističe, iz izvještaja Urgentnog centra se vidi da njegov otac nije imao nikakve povrede po tijelu i rukama, samo mu je glava bila unakažena.

Takođe u Izvještaju stoji da je nesrećni čovjek konzumirao alkohol, ali koliko promila alkohola u krvi je imao ne zna se.

- Kako je on ustao i izašao iz dvorišta, ja stvarno ne znam, ali krenuo je teturajući se, tako teško povrijeđen (fraktura baze lobanje, fraktura čeone kosti, fraktura obje jagodične kosti, fraktura nosnih kostiju, fraktura zidova oba sinusa, impresivne frakture prednjih zidova frontalnih sinusa, komplikovana fraktura donje vilice, edem u lobanjskoj duplji koji pritiska centre za svijest i disanje) i dezorjentisan sa zatvorenim očima (jer je imao već tada hematome na oba oka) niz ulicu Milana Rakića u pravcu ulice Mite Ružića - kaže Nemanja.

- Nekih stotinjak metara niz ulicu se srušio obilno krvareći i tu ga je policija zatekla. Poslije dva sata od prijema u Urgentni centar njemu se stanje pogoršalo, primio je transfuziju IV jedinice krvi, priključen je na respirator i uveden u komu iz koje nije izašao sve do trenutka kada je preminuo. U međuvremenu je imao dvije operacije - kaže sin nastradalog čovjeka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: