Потврђена оптужница

Инспектор застрашивао жртву и узео му 10.000 КМ мита

Oкружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Далибора Бошњаковића, криминалистичког инспектора ПУ Бијељина, којом се терети за примање 10.000 КМ мита!

Rепубличко јавно тужилаштво РС Бошњаковићу на терет ставља да је застрашивао Ж.Д., жртву из кривичног дјела које је истраживао, и од њега тражио 40.000 КМ како би га заштитио од "моћног човјека".

"Бошњаковић је 22. децембра 2021. године телефоном позвао Ж.Д., кога је познавао као оштећеног из истраге која је вођена против М.Н. Након што су се састали Бошњаковић је представио Ж.Д. да му "моћан човјек" М.Н. угрожава живот и животе његове породице, што је код њега изазвало страх", наводи се у оптужници.

Додаје се да је инспектор потом захтијевао 40.000 КМ како би заштитио Ж.Д. и његову породицу.

"Оптужени је 23. децембра примио мито у износу од 10.000 КМ. Потом је у јануару и фебруару 2022. године у више наврата телефоном, али и у личним контактима од оштећеног захтијевао да му преда преостали износ од 30.000 КМ", наводи се у оптужници.

Бошњаковић је ухапшен у фебруару прошле године, када му је на приједлог тужилаштва одређен притвор.


Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:43 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.