Ординација доктора Мекића

Инспекција ушла у ординацију у којој се лијечила преминула Џејла Драпић

  • Извор: Аваз
  • 18.10.2024. 08:04

Службеници Кантоналне управе за инспекцијске послове (КУИП) јуче су извршили надзор у стоматолошкој клиници доктора Хариса Мекића, у којој се лијечила Џејла Драпић (16), која је преминула у КЦУС-у, сазнаје „Дневни аваз“.

Ову информацију је за наведени лист потврдио је директор Кантоналне управе за инспекцијске послове Адис Мешић.

"Јесте, инспектори су на лицу мјеста. Ми смо се двоумили да ли да их пошаљемо у редовну контролу, јер смо сазнали шта се дешава, али ипак смо сачекали Тужилаштво, односно Министарство. Јутрос (јуче ујутро, оп.а.) смо добили налог од Тужилаштва Кантона Сарајево, уз нека упутства. Санитарни и здравствени инспектори Кантоналне управе за инспекцијске послове врше надзор над радом ове стоматолошке ординације“, рекао је Мешић, директор Управе.

Огласили се из стоматолошке ординације у којој се лијечила д‌јевојчица Џејла (16)

Огласили се из стоматолошке ординације у којој се лијечила д‌јевојчица Џејла (16)

Тинејџерка Џејла Драпић преминула је након стоматолошког захвата, али детаљи смрти још нису утврђени нити се може дати одговор на питање ко је крив. Стоматолог је Џејлиној мајци савјетовао на који начин да лијечи своју кћерку, али њој се стање погоршавало.

Из ординације су појаснили да је пацијенткиња 30. септембра 2024. године посјетила њихову ординацију због зубобоље, гдје јој је пружена неопходна стоматолошка услуга. Како тврде из ординације, према њиховим сазнањима, пацијенткиња је наредни дан наставила лијечење у другим здравственим установама.

Иначе, о овом догађају обавијештено је и Тужилаштво Кантона Сарајево, које предузима одређене радње. Обдукција је завршена, али резултати још нису познати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.