Goražde

INCIDENT U APOTECI: Žena ošamarila partnera, on UGRIZAO policajca za ruku

  • 02.06.2019. 15:13

Policija je u četvrtak morala intervenisati u jednoj goraždanskoj apoteci zbog svađe između žene i muškarca koji su u vezi. Muškarac je u žestokom sukobu izvukao deblji kraj, a napadnut je i policajac, potvrdio je Emko Rizvanović, šef kabineta komesara MUP-a Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

Incident se desio u 16.50 sati, kad je policiji prijavljeno da je u apoteci u ulici Alije Hodžića došlo do narušavanja javnog reda i mira. Patrola policije izašla je na teren, ali svađa između T. A. i M. A. nije prestala.

Tako je T. A. u jednom momentu pred policajcima fizički nasrnula na M. A. i ošamarila ga.       

"Kako bi spriječio sukob, policajac je stao između njih i tada ga je M. A. ugrizao za desnu ruku", pojasnio je Rizvanović.        

Policajac nije teže povrijeđen, a M. A. je u 16.55 sati uhapšen. Patrola ga je morala savladati i vezati mu ruke lisicama. On je u 18.40 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde.

Žena nije uhapšena, ali nije prošla bez kazne. Zbog napada na M. A., uručen joj je prekršajni nalog zbog remećenja javnog reda i mira.

Uviđaj su obavili inspektori Sektora kriminalstičke policije MUP-a BPK Goražde.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм