Трагедија

И у Фојници има жртава трагичних поплава

  • Извор: Кликс
  • 04.10.2024. 12:17

Једна особа је погинула на подручју Фојнице у поплавама које су погодиле Босну и Херцеговину, потврдили су надлежни за "Кликс".

Како пише "Кликс", приликом прегледа објеката у једној кући, оштећеној од поплава, у мјесту Дусина у Фојници, пронађено је тијело старије женске особе.

Драматичан снимак спасавања: Спасиоци дозивају људе

Драматичан снимак спасавања: Спасиоци дозивају људе

На мјесто догађаја изашли су припадници полиције и тужилаштва, а за сада није познато више детаља.

Иначе, осим Кисељака и Јабланице, поплаве и клизишта су забиљежена и на подручју Фојнице гдје су багерима у јутарњим сатима евакуисани грађани из кућа опкољених водом.

"Све је поплављено, али нас радује да се ријека враћа у своје корито. За сада имамо информацију о једној особи која је изгубила живот, а једна је била заробљена у аутомобилу те ништа не можемо још потврдити. Када се рашчисти, омогући приступ кућама и возилима заробљеним, видјећемо каква је ситуација. Доста људи је било на спавању када се ово догодило три сата иза поноћи", казали су из Цивилне заштите Фојница.

Евакуисана из Јабланице: Жена у осмом мјесецу трудноће изгубила бебу

Евакуисана из Јабланице: Жена у осмом мјесецу трудноће изгубила бебу

Страхује се да је број мртвих у стравичним поплавама 20. Спасиоци су на терену у Јабланици, Фојници, Кисељаку, Коњицу и другим погођеним подручјима и покушавају да помогну унесрећеним грађанима.

Пратите нас и путем Вибера