Акција ”Стаза”

Херцеговцима 10 година затвора, одузето 150 kg марихуане

Суд БиХ осудио је Драгана Пејовића званог Босанац и петорицу оптужених на укупно десет година и шест мјесеци затвора због организованог криминала и трговине дрогом у предмету ”Стаза”, у којем је одузето 150 килограма марихуане.

Пејовић је, као организатор криминалне групе, осуђен на пет година затвора. Анђелко Милошевић осуђен је на годину и по, док су по годину дана добили Алекса Малиш, Душан Мићановић и Немања Прњат из Требиња, те Дражен Саламадија из Фоче.

Пресуда је изречена након што је Суд БиХ прихватио споразуме о признању кривице коју су оптужени склопили са Тужилаштвом БиХ. Осим казне затвора, оптуженима су изречене и мјере одузимања предмета, као и имовинске користи прибављене извршењем кривичног дјела.

Од Пејовића је одузета корист у износу од 35.000 КМ. По 1.000 КМ одузето је од Милошевића, Малиша и Мићановића, од Прњата је одзето 500 КМ, а од Саламадије 1.400 КМ.

Шесторица оптужених у предмету Скај признала кривицу: Ево какве казне су им предложене

Шесторица оптужених у предмету Скај признала кривицу: Ево какве казне су им предложене

Пејовићу је укинут притвор и одређену су му мјере забране напуштања боравишта, путовања ван БиХ и обавезног јављања полицији.

”Оптужени Драган Пејовић се терети да је од почетка 2020. до 2022. организовао групу за организовани криминал којој су приступили остали оптужени и друга њима позната лица, с циљем да повезивањем и договарањем с другим лицима, организују, припремају и врше кривично дјело неовлашћени промет дрогом преко граница БиХ, Србије и Црне Горе ради даље препродаје у наведеним државама и земљама Европске уније, а све ради стицања противправне користи”, саопштио је Суд БиХ.

Договореним споразумом од оптужених су одузета 154 килограма марихуане, аутомобил ”бе-ем-ве”, који је кориштен у извршењу кривичног дјела, те мобилни телефони, рачунари...

”Сви оптужени, споразумним признањем, обавезали су се на давање исказа у предмету кодног назива “Стаза”, који се води против још пет преосталих оптужених”, навело је раније Тужилаштво БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)