Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Gašić povodom ubistva u "Ribnikaru": Video nadzor je radio

  • Извор: Телеграф
  • 19.05.2023. 13:59

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić govorio je u parlamentu o nasilju u OŠ "Vladislav Ribinikar" na Vračaru, rekavši da se ništa ne krije o tom slučaju.

Dio opozicije je zatražio da se Gašiću izglasa nepovjerenje, a on je odgovorio da mu je jasno da oni to ne žele zbog njega, već zbog predsjednika i stranke kojoj pripada.

On je poručio da želi da objasni sve neistine koje opozicija iznosi zbog časnih i poštenih policajaca koji preduzimaju sve mjere u cilju povećanja bezbjednosti djece.

Tragedija u Tuzli: Raznio se bombom, teško povrijedio suprugu

Tragedija u Tuzli: Raznio se bombom, teško povrijedio suprugu

Gašić je kazao da je pripadnik školskog obezbjeđenja ubijen istog trenutka kada je kročio na vrata škole, kao i da je školski policajac uradio sve po proceduri.

"Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i izuzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla poslije 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu“, rekao je Gašić.

Fond pozvao građane da se prijave na zdravstveno osiguranje

Fond pozvao građane da se prijave na zdravstveno osiguranje

Ministar je rekao da je u školu "Vladislav Ribnikar" poslije 20 minuta od masakra stigla ministarka Danica Grujičić, nešto kasnije Branko Ružić i on.

"Bili smo sve vrijeme sa mojim saradnicima iz forenzike na licu mjesta, međutim, odlično znate da zločin nastaje nizom bioloških, socioloških i psihičkih faktora koje policija nije mogla da zna i da pretpostavi da će tako nesto da se desi“, rekao je Gašić.

Šta sociolozi i psiholozi kažu o masovnim ubicama?

Šta sociolozi i psiholozi kažu o masovnim ubicama?

Upitan da li snosi odgovornost za sve što se dogodilo, Gašić je odogvorio potvrdno.

"Da, snosim i ja, snosite i vi. Svi mi zajedno snosimo odgovornost“, rekao je.

Pratite nas i putem Vibera

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм