Tužilaštvo BiH

Formiran predmet protiv direktora Federalne uprave policije

  • 06.07.2018. 19:17

Tužilašvo BiH formiralo je predmet protiv direktora Uprave policije MUP-a FBiH, Dragana Lukača, potvrđeno je ATV-u u toj instituciji. 

Kako saznajemo, Lukača će provjeravati zbog sumnje na zlupotrebu službenog položaja. Tužilačka odluka donesena je nakon što FUP nije dostavio Tužilaštvu nova saznanja u vezi s ubistvom Ramiza Delalića Ćele. 

Lukač za ATV kaže da nije dobio zvanično obavještenje iz Tužilaštva, i da je o svemu čuo iz medija. Uvjerava da je sve radio po zakonu, a da informacije postupajućem tužiocu nije dostavio zbog zaštite ličnih podataka.

"Sa zakonskog stanovišta, to je školski primjer kako treba raditi policijski organ. A s druge strane, sve što je traženo od strane Tužiteljstva tada, je nakon te situacije, jer to nije moglo biti dostavljeno tužitelju koji je to tražio, nego je nakon toga na zahtjev Glavnog tužioca, gospođe Tadić, sve to je njima dostavljeno," kaže Lukač.

Ipak, kako saznaje ATV, Lukač nije htio da dostavi informacije tužiocu Olegu Čavki, zbog njegove kompromitovanosti u predmetu ubistva Ramiza Delalića i navodne povezanosti sa Naserom Keljmendijem. V.d. glavnog tužioca, Gordana Tadić izuzela je predmet od tužioca Dubravka Čampare i dodijelila ga Čavki, iako je, baš zbog toga, Federalna uprava policije protiv nje podnijela prijavu, tvrdeći da je na vrijeme dobila sve informacije o tom tužiocu iz policijskih agencija. Delalić je ubijen u junu 2007. godine, a protiv njega je bio pokrenut sudski proces zbog sumnje da je ubio srpskog svata u Sarajevu, 1992. godine. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.