Криминални обрачун

Ексклузивно: АТВ у посједу фотографије убица Хариса Остердала

Двојица страних држављана који су ухапшени због убиства шведског држављанина Хариса Остердала и рањавања Елвира Мутића у Сарајеву непосредно након злочина снимљени су надзорним камерама!

АТВ је ексклузивно дошао у посјед фотографије на којем се виде убице Остердала, непосредно након што су починиле стравични злочин у сарајевском насељу Булевар. Као што је АТВ писао један од њих (десно на слици) ухапшен је у истој мајици, коју је на себи носио у вријеме убиства.

У питању су Либанац Abdel Majid El-Oweiti (19), који има шведски пасош, док се идентитет другог шведског држављанина још утврђује, будући да код њега нису пронађени лични документи. Обојица су јутрос ухапшени на Палама у акцији МУП-а Репбулике Српске и ПУ Источно Сарајево и предати су у надлежност МУП-а Кантона Сарајево.

Пропао им план бијега

Раније је због умијешаности у убиство Остердала на Сокоцу ухапшен Оливер Херберт Петер, који је убицама пружао логистичку подршку. Како сазнаје АТВ, управо је хапшење Петера било кључно за откривање убица, којима је тиме пропао унапријед припремљени план бијега.

Ухапшен у мајици са снимка: Убице Остердала снимљене камерама

Ухапшен у мајици са снимка: Убице Остердала снимљене камерама

Када су остали без помагача осумњичени су узели такси, отишли на Пале и смјестили су се у хотел, у којем су преноћили. Опсежним провјерама полиција је дошла до тих сазнања, али их нису затекли у хотелу. Усљедила је потјера и јутрос су пронађени и ухапшени у кањону Миљацке.

У полицији сумњају да је ухапшени двојац учествовао у пуцњави која се у септемрбу догодила у Истанбулу, када је више нападача запуцало ка Остердалу и Мутићу, са којима су тада биле још три особе. Они су узвратили ватру, а недуго након тога су ухапшени, док су нападачи побјегли. Средином мјесеца Остердал и екипа су пуштени на слободу и тада су напустили Турску.

Праћењем дјевојке открили Остердалову локацију

Вјерује се да је Остердал након тога стигао у Сарајево. Досадашња истрага је показала да га је у БиХ недавно посјетила дјевојка и сумња се да су је чланови супарничке криминалне групе пратили и тако открили да се Остердал скрива у Сарајеву. Недуго након тога у БиХ је допутовала и екипа плаћеника и починила брутални злочин.

Погледајте снимак привођења ухапшених због убиства Хариса Остердала

Погледајте снимак привођења ухапшених због убиства Хариса Остердала



Како су се обрачуни шведских криминалних банди преселили у БиХ?

Како су се обрачуни шведских криминалних банди преселили у БиХ?



У пуцњави у Сарајеву ликвидиран вођа нарко мреже Харис Остердал

У пуцњави у Сарајеву ликвидиран вођа нарко мреже Харис Остердал



Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.