Акција "Грин"

Џанић спроведен у тужилаштво, осумњичен за зеленашење и изнуду

  • Извор: АТВ
  • 17.07.2024. 13:42

Енес Џанић из Бањалуке, који је ухапшен у акцији ”Грин”, предат је у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

Џанић, који је добро познат истражним органима, ухапшен је због сумње да се бавио зеленаштвом, као и да је под пријетњом од жртве покушао да изнуди 76.000 КМ дуга који је, како се сумња, вишеструко увећан за незакониту камату.

Незванично сазнајемо да је Џанић истој жртви и раније посуђивао новац, те да је већ успио да јој неосновано наплати вишеструко већи износ. Жртва је поново у августу прошле године од њега позајмила одређени износ, а осумњичени је дуг вишеструко увећао тражећи да му исплати 76.000 КМ.

”Позајмица није била ни приближна том износу, а осумњичени је сваки мјесец дуг додатно увећавао и под пријетњама је покушавао да га наплати. Пронађени су одређени докази који указују да ово није била једина жртва зеленашења и истрага се наставља”, каже извор близак истрази.

Енес Џанић се и раније доводио у везу са више кривичних дјела. Због трговине наркотицима 2006. године је осуђен на годину и по дана затвора, а 2016. године на пет година затвора. Због изнуде 2018. године је осуђен на годину затвора.

Његово име је у жижу јавности доспјело након што је приведен у склопу истраге о паљевини куће Милана Вукелића, грађевинског инжињера из Бањалуке, који је ауто-бомбом убијен у новембру 2007. године. Убиство Вукелића до данас није расвијетљено. Будући да је Џанић с Вукелићем био у свађи због неријешених имовинских односа и он се нашао на мети истражилаца, али је убрзо пуштен на слободу. Џанић је привођен и због пријетњи смрћу бившој супрузи 2020. године, док је и у Њемачкој новчано кажњаван.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)