ATV

Maribor

Državljanin BiH nasmrt pretukao čovjeka u Sloveniji

  • Izvor: Agencije
  • 19.09.2023. 20:22

Policijski službenici Policijske uprave u Mariboru uhapsili su 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da je nasmrt pretukao 64-godišnjeg muškarca.

Naime, mariborski policajci istražuju ubistvo muškarca na području Zgornjeg Dupleka.

Prema pisanju portala "24ur", 33-godišnji državljanin BiH usred bijela dana, prošle sedmice, nasmrt je pretukao 64-godišnjeg samostalnog preduzetnika, a radnici su ga pronašli u lokvi krvi.

"Ulaskom u radionicu na podu su primijetili krv i mrtvu povrijeđenu osobu. Odmah su o tome obavijestili policiju", rekao je Stanko Vidovič, načelnik PU Maribor.


Loto rezultati: Koji brojevi su izvučeni u 75. kolu?

Loto rezultati: Koji brojevi su izvučeni u 75. kolu?

Navodni počinilac je pobjegao u BiH, a potom je nekoliko dana nakon toga pokušao da se vozi preko Slovenije do jedne od zemalja ЕU. Slovenački policajci su mu prešli put i uhapsili ga. Prema Vidovićevim riječima, motiv ubistva, koje je osumnjičeni počinio iz bezobzirne osvete, vezan je za lični interes.

"Na osnovu saradnje sa stranim bezbjednosnim organima, utvrdili smo da je osumnjičeni povratnik krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminala i da mu je već suđeno za krivično djelo laka tjelesna povreda", kaže on.

Za krivično djelo ubistvo iz nehata ili iz osvete predviđena je kazna zatvora od najmanje petnaest godina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: