Марибор

Држављанин БиХ насмрт претукао човјека у Словенији

  • Извор: Агенције
  • 19.09.2023. 20:22

Полицијски службеници Полицијске управе у Марибору ухапсили су 33-годишњег држављанина Босне и Херцеговине због постојања основа сумње да је насмрт претукао 64-годишњег мушкарца.

Наиме, мариборски полицајци истражују убиство мушкарца на подручју Згорњег Дуплека.

Према писању портала "24ур", 33-годишњи држављанин БиХ усред бијела дана, прошле седмице, насмрт је претукао 64-годишњег самосталног пreдузетника, а радници су га пронашли у локви крви.

"Уласком у радионицу на поду су примијетили крв и мртву повријеђену особу. Одмах су о томе обавијестили полицију", рекао је Станко Видович, начелник ПУ Марибор.


Лото резултати: Kоји бројеви су извучени у 75. колу?

Лото резултати: Kоји бројеви су извучени у 75. колу?

Наводни починилац је побјегао у БиХ, а потом је неколико дана након тога покушао да се вози преко Словеније до једне од земаља ЕУ. Словеначки полицајци су му прешли пут и ухапсили га. Према Видовићевим ријечима, мотив убиства, које је осумњичени починио из безобзирне освете, везан је за лични интерес.

"На основу сарадње са страним безбједносним органима, утврдили смо да је осумњичени повратник кривичних дјела из области имовинског криминала и да му је већ суђено за кривично дјело лака тјелесна повреда", каже он.

За кривично дјело убиство из нехата или из освете предвиђена је казна затвора од најмање петнаест година.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: