Индустријска зона

Држављанин БиХ претучен у Болцану

  • 06.05.2024. 11:54

Држављанин Босне и Херцеговине (48), настањен у италијанском Болцану поднио је пријаву због насилне пљачке у индустријској зони Болцана. Такође је доставио љекарско увјерење о задобијеним повредама.

Полиција је одмах покренула истрагу на основу слике надзорних камера од предузећа у тој области. Њихова анализа је показала да је у наведено вријеме из службеног аутомобила изашао наоружани радник обезбјеђења и у почетку се понашао избезумљено да би га, послије кратке, али жестоке свађе са држављанином БиХ, брутално напао и више пута га ударио у лице. Након напада, обезбјеђење се удаљило својим службеним аутомобилом, а држављанин БиХ је са земље подигао новчаник и напустио лице мјеста.

Накнадна истрага је омогућила да се идентификује наоружани чувар, тридесетједногодишњи италијански држављанин који живи у Болцану, као починилац овог насилног чина. Међутим, он заузврат тврди да му је жртва пријетила ножем.

Након реконструкције стварног слиједа догађаја - који се у великој мјери разликовао од лажних верзија које су дала двојица виновника ове туче - обојица су пријављени за давање лажних изјава. Поред овога, радник обезбјеђења биће пријављен и за напад, а наложено је и да му се одузме наоружање које легално посједује: полуаутоматски пиштољ и муниција, као и одузимање двије дозволе за оружје - једне за личну употребу, а друге за спортске сврхе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: