Vladimir Kajkut

"Dom u potpunosti sarađuje sa policijskim organima i tužilaštvom u cilju provođenja istrage"

  • Извор: АТВ
  • 29.01.2022. 16:37

Iz Doma "Rada Vranješević" oglasili su saopštenjem, a povodom hapšenja radnika ove ustanove, za kojeg se sumnja da je izvršio krivično djelo "Obljuba djeteta mlađeg od 15 godina".

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

- Povodom natpisa u medijima o lišavanju slobode radnika JU Doma "Rada Vranješević" Banjaluka. želimo da napomenemo da je odmah po prijavi vaspitača za eventualnu zloupotrebu djeteta Dom prijavio slučaj policiji. I to dana, 17.12.2021. Istovoremeno je protiv prijavljenog radnika, zaposlenog na radnom mjestu "portir", pokrenut disciplinski postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, te isti je suspendovan sa rada. Dom u potpunosti sarađuje sa policijskim organima i tužilaštvom u cilju provođenja istrage i utvrđivanje svih relevatnih činjenica za zaštitu maloljetnog djeteta - navodi se u saopštenju te se dodaje:

- Dom, kao ustanova socijalne zaštite koja zbrinjava djecu i mlade bez roditeljskog staranja, preuzima sve mjere i radnje kako bi ovoj osjetljivoj kategoriji obezbijedila svaku vrstu sigurnosti, fizičku, zdravstvenu i psihosocijlanu u skladu sa Konvencijom o pravima djeteta UN-a. Svaka sumnja ne neprimjeren odnos ili postupanje sa djecom obavezno se procesuira na način da se slučaj prijavljuje nadležnim institucijama. Ovim putem apelujemo na predstavnike medija da prilikom izvještavanja o djeci, korisnicima usluge smještaja u Domu "Rada Vranješević", vode računa o zaštiti prava na privatnost jer svako izvještavanje koje ugrožava privatnost djece za posljedicu ima dodatno emocionalno uznemiravanje, a naročito djece koja su ranije doživjela stresna i traumatska iskustva u biološkoj porodici - zaključuje se u saopštenju koje potpisuje direktor Doma, Vladimir Kajkut.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм