Дјеца се отровала плином: У купатилу се надисали угљен моноксида, пребачени у болницу

 • Извор: Вечерњи.хр
 • 03.12.2023. 09:52

Пожешка полиција саопштила је како се двоје дјеце синоћ отровало угљен моноксидом.

"У суботу 2. децембра 2023. око 22 сата у Пожеги, у купатилу породичне куће дошло је до тровања угљен моноксидом двоје дјеце старости (11 и 12 година) која су превезена у Општу жупанијску болницу Пожега на пружање даљње љекарске помоћи", објавили су.

У болници су дјеци констатоване лаке тјелесне повреде те су задржана ради даљег лијечења. 

Угљен моноксид је плин без боје, окуса и мириса који се с разлогом назива тихи убица. Врло је отрован плин који узрокује више смртних случајева него сви остали отрови заједно. Настаје непотпуним сагоријевањем органских супстанци (дрво, угаљ, плин, бензин и др), када се горење одвија уз недовољну присутност кисеоника. Велику опасност представљају неисправни димњаци и пећи. Угљен моноксида има и у градском плину и у издувним гасовима аутомобилских мотора. Људи често страдавају у затвореним гаражама у којима држе упаљен мотор, у купатилима с плинским гријачем воде (бојлером) и због истицања плина у стану.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм