Beograd

Detalji stravičnog ubistva dvije sestre: Do posljednjeg daha se borile sa ubicom

  • Извор: Телеграф
  • 24.01.2023. 14:41

Rođene sestre Jelisaveta Đ. (76) i Gordana (78) koje su nađene mrtve u subotu u stanu na Bežanijskoj kosi u Beogradu, prema riječima komšija, nema ko da sahrani.

Sestre su, podsjetimo, nađene mrtve u subotu oko 13 sati u Ulici Marka Pola u beogradskom naselju Bežanijska kosa, gdje je policija obila vrata stana nakon insistiranja Jelisavetine prve komšinice koja je nije vidjela ni čula danima.

Inspektori su zatekli jezivu scenu nakon što ih je poslije obijanja vrata dočekao smrad. Jedna je ležala sa jastukom preko lica, dok je druga sestra nađena u lokvi krvi.

– Policija od subote dežura ispred vrata stana, jer još nisu gotovi rezultati obdukcije koja će pokazala da li su ubijene ili je u pitanju nešto drugo, mada sve ukazuje na zločin. Otkako se ovo desilo, niko od njihovih rođaka ili familije nije dolazio, niti je pitao za njih, jer one nemaju djece, a muževi su im umrli, pa tako danima niko nije ni dolazio da se raspita – kažu komšije i dodaju:

– Vjerujemo da će opština na kraju sahraniti sestre koje nemaju nikoga.

Komšije kažu i da sumnjaju da su sestre ubijene iz koristoljublja jer su u novembru prodale porodičnu kuću i da su imale veću sumu novca.

Pa da podsjetimo, stan u kome su nađena tijela pripada Jelisaveti Đ., dok je njena dvije godine starija sestra Gordana dvije godine živjela kod nje, otkako je Jelisaveti preminuo muž.

– Njih dvije su u novembru prodale vikendicu negdje u Srbiji. Koliko su para uzele ne znamo, ali vjerovatno nekoliko desetina hiljada evra – kaže izvor medija i dodaje da je ubica neko ko je znao da one kod sebe imaju taj novac.

– Vrata stana nisu obijena, pa sumnjamo da su sestre poznavale ubicu i da su ga pustile u stan. Takođe, nakon zločina on ih je zaključao i pobjegao sa ključem. U stanu nije bilo premetačine. Policija je uzela samo jedan snimak sa kamera iz obližnje zgrade – kaže izvor blizak slučaju.

Kako se saznaje, tijelo jedne žene nađeno je u krevetu, a druge na podu. Policija sumnja da su ubijene u toku Božićnih praznika, a da se motiv krije u koristoljublju.

– Jedna žena ležala je na krevetu sa jastukom preko glave, a druga je bila pored u lokvi krvi. I po zidovima i podu bili su tragovi krvi i užasno je smrdilo. Prema prvim analizama, sumnja se da je jedna žena ugušena, a da je druga ubijena ubodima. Tijela su po završenom uviđaju odvezena na obdukciju, a naložena je i toksikologija. Pošto pristignu rezultati znaće se i kako su Jelisaveta i Gordana tačno nastradale.

Obdukcija tijela sa toksikološkim nalazom još se radi, a prilikom uviđaja na rukama nesrećnih žena primijećene su ogrebotine koje ukazuju da su se žene borile sa nasilnikom, prenosi Telegraf.

Тагови: