Борба на живот и смрт

Детаљи напада стафорда у Добоју: ”Осјетио је како му од угриза кости пуцају”

Ранко Вукобрад (65) из Добоја једва је спасио живу главу када су га прексиноћ у близини бензинске пумпе у Добоју напала два крволочна пса, међу којима је власнички стафорд теријер.

Вукобрад је у нападу задобио вишеструке угризе и огреботине по цијелом тијелу. О каквим се повредама ради најбоље свједочи да му је, усљед снажног угриза, сломљена кост на десној шаци. Љекарска помоћ му је указана у Општој болници ”Свети апостол Лука” у Добоју, гдје је задржан на даљем лијечењу.


Ранков син Драган Вукобрад за АТВ прича да је његов отац критичне ноћи од бензинске пумпе ишао према ријеци Босни, када су га на путу напала два агресивна пса.

Оборили га на под и кренули тргати

”Испричао ми је да је то била борба на живот и смрт. Ни сам не зна како је успио да се одбрани, јер су ти крволочни пси покушали да га удаве. Када су скочили на њега, један га је ухватио за мишић лијеве бутине, а други је угризао десну шаку. Отац прича да је дословно осјетио како му кости пуцају, јер је стафорду вилица укочила”, прича Драган.

Он каже да је очева борба са псима трајала између 30 и 45 минута, те да су га у једном тренутку оборили на под и почели тргати.

”Са њега су потргали сву одјећу. Мајицу, тренерку, која је нађена неких 40 метара од мјеста напада. Гризли су гдје су стигли, ишли према препонама. Док је имао снаге отац је кренуо према пумпи, како би потражио помоћ. Срећом, радник пумпе је чуо запомагање и видио оца како лежи. Ту се затекла и два полицајца који су му помогли и позвали Хитну помоћ”, рекао је Драган Вукобрад.

Стафорди изуједали Добојлију, завршио у болници

Стафорди изуједали Добојлију, завршио у болници

Додаје да је и сам дошао на лице мјеста и каже да је на улици затекао локву крви, површине око четири квадратна метра.

”То је било ужасно. Када сам видио оца у болници, нисам знао да ли је жив или мртав. По себи је имао отворене ране и сав је био крвав. Отац ми је дијабетичар, има висок притисак и претрпио је велики шок и страх. Напад је преживио и тренутно је стабилан, али је задржан у болници”, рекао је Драган.


Стафорд на врату имао трагове крви

Он каже да је полиција одмах покренула истрагу, те је утврђено да се ради о стафорду, власништво Н.О, који је изашао из дворишта једног аутоотпада. Пас није био везан, а на пут је вјероватно изашао кроз рупу на огради.

”Стафорда су пронашли и човјек је признао да је то његов пас. Ради се о бијелом псу, а када су га нашли по врату је имао видљиве трагове крви. Прегледао га је ветеринарски инспектор и одмах је констатовано да се ради о агресивној животињи и пас је успаван. Сада се чека да се глава однесе на инфективно, да се утврди да ли је био заражен. За другим псом се и даље трага, а по свему судећи ради о мјешанцу”, рекао је Драган.

Подсјетимо, из ПУ Добој је саопштено да се Окружно јавно тужилаштво у Добоју изјаснило да цијели случај има обиљежје кривичног дјела изазивање опште опасности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: