Министар

Дачић показао фотографију нападача и жене коју је довео у Србију

  • Извор: Телеграф
  • 29.06.2024. 17:56

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић показао је данас медијима како изгледа жена коју је нападач на жандарма Милоша Јевремовића у марту довео у Србију.

Он је рекао да је Милош Жујовић, чије је вјерско име било Салахудин, 11. марта у Управу за странце довео жену поријеклом из Црне Горе чије је име Беса, како би пријавио њен боравак.

На фотографији се види Милош и извјесна жена која је потпуно покривена.

Министар Дачић је саопштио да је нападач на жандарма испред амбасаде Израела у Београду конвертит из Младеновца, који је прије двије године промијенио вјеру и преселио се у Нови Пазар.

"Иначе, отац му се зове Зоран, он је Милош. Не желим да бацимо љагу на нашу браћу муслимане, тј Бошњаке. Овде је ријеч о Србима који су конвертити. Ја сам рекао да се изврше претреси свуда, и да се то рјешава и проналазе трагови. И похапсе сви ти људи", казао је он.


Дачић је рекао да се морају извршити претреси свуда, и да се пронађу трагови и да се похапсе осумњичени.

"У складу са правилима и инструкцијама Савјета за националну безбједност, пошто је дошло до терористичког акта, што је и званично окарактерисан, ја сам прогласио црвени ниво безбједносних претњи од тероризми", рекао је Дачић и додао да сада све јединице полиције поступају по упутствима.

"Грађани ће видјети веће присуство полиције, на мјестима која су од јавног интереса", рекао је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера