Пријете полицији

Чланови СДС-а у Источној Илиџи саслушани због куповине гласова

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 19:18

Засметало је СДС-овцима што их полиција саслушава због куповине гласова у Источној Илиџи, па пријете и полицији. Поново је првом човјеку ПУ Источно Сарајево, запријетио Дарко Бабаљ, посланик СДС у ПД ПС БиХ. Крив му је Бранимир Шеховац само зато што ради свој посао.

- На сваку вашу акцију, имамо реакцију, нећемо дозволити оно што сте планирали, по цијену наших живота - рекао је Бабаљ.

И није то први пут да се Шеховац нашао на мети Бабаља. Пријетио му је и прије двије године, када је полиција спријечила нереде које је СДС планирао у изборној ноћи.

Са кршењем закона су наставили и у овој кампањи. Грађани су полицији пријавили да из те странке купују гласове.

- Поводом одређених објава појединих медија, а у вези поступања полицијских службеника Полицијске управе Источно Сарајево у складу са позитивним законским прописима по којима смо обавезни поступати, обавјештавамо јавност да су припадници ове Управе поступили по пријави која се односи на куповину гласова, том приликом у складу са Законом о кривичном поступку и под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву саслушали смо један број лица и извршили провјере навода пријаве, након чега ћемо доставити извјештај ОЈТ у Источном Сарајеву - каже Весна Стокановић, портпарол ПУ Источно Сарајево.

Малверзације у изборном процесу су СДС-овцима у Источној Илиџи прешле у навику, каже Мирослав Вујичић посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Недопустиво је, каже, да било ко оптужује било коју институцију Републике Српске, а поготово МУП само зато што се баве истрагама и раде свој посао.

- Нажалост, у Источној Илиџи је било више пупа, више примјера, да је изборни процес контаминиран различитим малверзацијама. Знате и сами да је 2008. године буквално преваром изабран тадашњи начелник, па смо имали случајеве да су хапшени читави бирачки одбори, да су били под истрагом. Углавном, те малверзације су рађене од стране СДС-а и тадашњих локалних власти - наглашава Мирослав Вујичић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Наводе о куповини гласова, полиција ће свакако детаљно истражили, грађане позивају да пријаве све нерегуларности у изборном процесу. На информативни разговор позвани су истакнути чланови СДС-а. Подршка је Бранимиру Шеховцу дошла је и од министра Синише Карана, те директора полиције, Синише Кострешевића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    'Страначка хроника

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)