Детаљи о кобном дану

Цијели исказ д‌јечака који је пуцао у ''Рибникару''

  • Извор: Телеграф
  • 17.10.2024. 09:00

Суђење Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу биће настављено данас.

Суђење ће поново бити одржано у згради Специјалног суда, с обзиром на то да К. К, д‌јечак који је пуцао у Основној школи "Владислав Рибникар", наставља да, као свједок у поступку, одговара на питања. Он је говорио о томе како је дошао до оружја и извршио масовно убиство, за које је окривио своје родитеље.

Страшна несрећа: Срушио се мост, има мртвих и повријеђених!

Страшна несрећа: Срушио се мост, има мртвих и повријеђених!

Д‌јечак је, према непотврђеним информацијама, док је давао исказ пред тужиоцем, који је дао из д‌јечје психијатријске установе путем видео линка у присуству тужиоца и своје мајке, рекао да је масовно убиство извршио из два очева пиштоља, која је, како је рекао, "лако нашао у плакару у стану и у своју собу их пребацио два дана прије злочина".

Он је тада потврдио да га је отац водио у стрељану и да му је говорио да је "поносан на то како пуца, на његову технику и прецизност".

Он је, засигурно, пред тужиоцем говорио више о својим родитељима, али тај дио његовог исказа није се детаљно појавио у јавности.

Пејн насмијан на посљедњој фотографији: Свједоци кажу да је био агресиван

Пејн насмијан на посљедњој фотографији: Свједоци кажу да је био агресиван

Кривични поступак против Кецмановића од почетка је затворен за јавност, али се неке од информација са рочишта јесу појавиле у јавности. Д‌јечак је, према незваничним информацијама, о родитељима говорио и 9. октобра током свог свједочења и практично кривицу за масовно убиство које је починио у "Рибникару" пребацио на оца и мајку.

“Да нисам имао очев пиштољ, масакр не бих ни починио. Оружје ми је било надохват руке”, рекао је, наводно, К. К. током свог свједочења.

Д‌јечак ни о мајци није имао лијепе ријечи. Рекао је да је она била та која је тражила да буде најбољи у свему и да је њено понашање било окидач да у "Рибникар" оде наоружан и пуца на школске другове.

"Имао сам жељу да се вратим кући"

Према незваничним информацијама које су раније објављене у медијима, К. К. је у тужилаштву испричао да је 3. маја прошле године у 8.02 сати фотографисао оружје свог оца у дневној соби, а потом га ставио у ранац и кренуо у школу, као и да је планирао да закасни на први час како би сви били у учионици када дође.

Мајка дјечака убијеног у Рибникару: Коста К. је био чудан. Како је могуће да то нико није видио?

Мајка дјечака убијеног у Рибникару: Коста К. је био чудан. Како је могуће да то нико није видио?

Истакао је да је, у тренутку када је дошао до школе, оклијевао. Размишљао је о томе да се ипак врати кући.

“Имао сам жељу да се ипак обратим мајци, да се вратим кући, али у том тренутку ми је пришао чувар и питао ме хоћу ли ући у учионицу. Било је два минута до звона. Ја сам рекао да ћу да сачекам, а онда сам већ био под стресом, успаничио сам се и видио сам га као неку пријетњу, можда у смислу да би могао да ме спријечи да се вратим кући”, рекао је малољетник.

Према његовом исказу, то је био окидач да пуца на чувара школе, након чега је ушао у школу гд‌је је пуцао на ученике. У тужилаштву је описао и шта је урадио након што је пуцао у школи.

Мучан утисак на суђењу Кости К. - људи се плаше

Мучан утисак на суђењу Кости К. - људи се плаше

“Имао сам још метака, не знам зашто сам престао да пуцам. Искочио сам кроз прозор и позвао полицију. Мислио сам да је то исправно, да се предам. Плашио сам се и да неко може да ме повриједи или убије”, навео је д‌јечак.

Описао како је отворио сеф

Д‌јечак који је пуцао у "Рибникару" тужиоцу је детаљно испричао и ко му је и како "ставио пиштољ у руке". Он је напоменуо да му није инструктор дао оружје како би пуцао у стрељани, већ његов отац.

Драма у Њемачкој: Висили 40 минута на врху ролеркостера

Драма у Њемачкој: Висили 40 минута на врху ролеркостера

Према ономе што је д‌јечак наводно рекао, Владимир Кецмановић је понио своја два пиштоља, управо оне из којих је касније његов син пуцао на вршњаке, и повео сина у стрељану, а потом рекао инструктору да дијете обучава да пуца баш из тих његових пиштоља и инсистирао на томе да његов син научи прецизно да пуца. Из тог исказа произилази да је Владимир Кецмановић сину омогућио обуку за руковање његовим пиштољима.

Д‌јечак је, такође, до детаља описао на који начин је отворио очев сеф.

Он је испричао да сеф има три броја, а да је бројчаник, када је он дошао, већ био намјештен на прва два броја, што значи да је преостало само да он унесе трећи. Кренуо је редом и погодио из другог пута.

Ево зашто кости Петра Кочића никад нису пренесене у Бањалуку

Ево зашто кости Петра Кочића никад нису пренесене у Бањалуку

Д‌јечак који је пуцао у "Рибникару" је због тога значајан свједок у поступку против својих родитеља. Његовог оца Владимира Кецмановића тужилаштво терети за кривично д‌јело тешко д‌јело против опште сигурности, управо због тога што је сина водио у стрељану и учио га да пуца, као и због тога што није адекватно чувао оружје, те му пријети 12 година затвора.

Мајку д‌јечака Миљану Кецмановић тужилаштво терети за недозвољено држање муниције, с обзиром на то да је на чаури пронађеној у кабинету историје у "Рибникару" откривен њен ДНК. Њој пријети две и по године затвора, а брани се са слободе и забрањена јој је комуникација са сином, који се од злочина налази у психијатријској установи, преноси Telegraf.rs.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.