Сумња се да су помагали

Брат и отац осумњиченог за убиство Данке Илић задржани у полицији

  • Извор: Агенције
  • 06.04.2024. 10:58

У полицији у Бору одређено је задржавање брату и оцу осумњиченог за убиство Данке Илић (2).

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Р. Д. (73) и Д. Д. (40) због постојања основа сумње да су Д. Д. (50) осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић помогли да премјести тијело дјевојчице са депоније у околини Бањског поља на за сада непознату локацију на територији града Бора, саопштио је МУП.

"Због постојања основа сумње да су највјероватније 28. марта ове године починили кривично дјело помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дјела, Р. Д. и Д. Д. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Зајечару", наводи се у саопштењу МУП-а.

Подсјетимо, С. Ј. и Д. Д. су колеге из ЈКП Водовод и они су 26. марта дјевојчицу ударили службеним возилом, а потом истим њено тијело одвезли на депонију где су га првобитно бацили. Потрага траје од прекјуче, а испитује се и претражује да ли је оно пребачено са тог мјеста.

Осумњичени за убиство Данке Илић саслушани су синоћ у тужилаштву, а том приликом један од осумњичених је признао злочин, док се други бранио ћутањем.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: