Najviše ih iz Avganistana

Bijeljiina: Za 20 dana otkriven 341 migrant

  • 26.07.2018. 10:48

U posljednjih 20 dana na području Bijeljine otkriven je 341 ilegalni migrant, a najvećim dijelom su to muškarci u dobi između 20 u 30 godina, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

"Porast broja ilegalnih migranata koji ulaze iz susjednih zemalja je ozbiljan problem. U prošloj godini otkrivena su 33 migranta, ove već 345, od kojih u posljednjih 20 dana 341 migrant", naveo je Ćosić na konferenciji za novinare. 

On kaže da su sva ova lica bez dokumenata, najviše ih dolazi iz Avganistana, Pakistana i Sirije, ali evidentirani su i migranti iz Indije i Bangladeša. 

"Nije bilo krivičnih djela, ni prekršaja koje su počinili migranti. Policija ima dobru saradnju sa pograničnom policijom i inspektorima za strance, organizujemo zajedničke patrole i uspijevamo da lociramo i otkrijemo migrante koji noću u grupama prelaze preko rijeka Drine i Save", naveo je Ćosić. 

Prema njegovim riječima, znatnu pomoć policiji u lociranju ilegalnih migranata pružaju građani. 

"Uz ogroman angažman za sada uspijevamo da spriječimo nekontrolisani ulazak ilegalnih migranata u grad i okolna sela i očuvamo bezbjednost građana", istakao je Ćosić.

Тагови: