Штета око 800.000 марака

Бензин и упаљач: Аднан Субашић (35) осумњичен за паљевину џамије у Градачцу

  • 21.11.2023. 13:49

Kантоналном суду Тузла предложено је да одреди једномјесечни притвор за Аднана Субашића /35/ из Градачца због сумње да је починио кривично дјело паљевина у џамији "Хусејнија" у Градачцу, саопштено је данас из Kантоналног тужилаштва.

Субашић је осумњичен да је 19. новембра око 12.30 часова користећи бензин и упаљач, свјестан да ће запалити зграду у јавној употреби, изазвао пожар у џамији "Хусејнија" у Градачцу, при чему је уништен већи дио унутрашњости објекта и проузрокована материјална штета у износу од најмање 800.000 KМ.

Горјела џамија у БиХ

Горјела џамија у БиХ

Увиђај су под надзором дежурног тужиоца обавили припадници Сектора криминалистичке полиције МУП-а Тузланског кантона и вјештак противпожарне заштите.

По наредби тужиоца, обављено је вјештачење настале штете.

Осумњичени Субашић је ухапшен истог дана у вечерњим часовима, обављена је криминалистичка обрада и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат је у надлежност Тужилаштва, пише Уна.

Истражне радње у овом предмету су у току.

Џамија, коју је је 1826. године саградио Хусеин капетан Градашчевић, проглашена је националним спомеником и под заштитом је Унеска.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм