Велики број саобраћајки

Бањалучани: На Ребровачком мосту је угрожена безбједност пјешака

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 07:24

Дуги низ година мјештани насеља Борик упозоравају на безбједност пјешака код Ребровачког моста гдје је у понедјељак погинула Милана Копрена, педагог у Основној школи "Бранко Радичевић".

Грађани су јасни – потребно је урадити нешто како се не би поновила још једна несрећа. 

- Пјешаци нису безбједни. Поједини возачи требало би поново да полажу возачки испит. С обзиром на трагедију која се десила у понедјељак, сматрам да би се требало нешто урадити по питању ситуације на Ребровачком мосту - кажу Бањалучани те додају:

- Мост је узак за пјешаке, то се види. А и то тротоара што има, је доста неравно. Зими, киша, хладно, поледица, и ето несреће - истичу Бањалучани.

Тужилаштво се огласило о трагедији на Ребровцу

Тужилаштво се огласило о трагедији на Ребровцу

Татјана Цвијић, наставница у Основној школи "Бранко Радичевић", колегиница трагично настрадале Милане Копрене, послала је јасну поруку.

- Почнимо да се бавимо круцијалним питањима и заштитом наше дјеце и нас грађана. Ово су наше улице, ово је наш мост, ово није прва трагедија, урадите нешто поводом тога - наглашава Цвијићева.

Струка каже - главни проблем због чега се догодила и ова саобраћајна несрећа је у возачима који нису довољно едуковани и не пазе како возе, али и лоша саобраћајна инфраструктура.

- Проблем је у едукацији учесника у саобраћају. Морамо бити свјесни да се мало ради на едукацији. Колико возач ради на едукацији након што добије возачку дозволу, то је питање - истиче Миленко Станетић, стручњак за безбједност саобраћаја.

Прва несрећа на локацији код Ребровачког моста догодила се 2011. године. Прије двије године, на истој локацији погинуо је словеначки конзул, а у понедјељак, још једна несрећа, нажалост са трагичним исходом. И питање је, колико ће их још бити. Јер проблем постоји, али га нико не рјешава.

Пратите нас и путем Вибера