Окружни суд у Бањалуци

Мито и Нутела недовољни, Бајић ослобођен оптужби за изнуду

  • Извор: АТВ
  • 13.11.2023. 15:44

Окружни суд у Бањалуци изрекао је ослобађајућу пресуду Николи Бајићу (38) из Бањалуке, по оптужници за покушај изнуде 215.000 евра од Сенада Зејнића из Прњавора.

Ради се о случају због којег је на три године затвора неправоснажно осуђен стручни сарадник Окружног јавног тужилаштва Бањалука Тарик Хаџибеговић, јер је од Зејнића узео мито, од 3.500 евра и четири тегле ”Нутеле”, како би "погурао" истрагу.

Оптужницом Бајићу је на терет стављено да је од 2. до 11. јула 2020. године покушао да изнуди новац од Сенада Зејнића на име наводног дуга његовог сина Елвиса, који живи у Аустрији, у износу од 3.200 евра. Бајић му се представио као Адмир и прво тражио да му врати 20.000, а потом и 100.000 евра.

Смањена казна педофилу који је обљубио три сестре!

Смањена казна педофилу који је обљубио три сестре!

Потом је, према оптужници, путем телефона звао Зејнића и запријетио да ће од њега наплатити новац који је на камату посудио његовом сину Елвису, у укупном износу од 215.000 евра. Додаје се да је Зејнићу пријетио да ће му уколико не врати дуг ”угасити лозу и фамилију”. Говорио му је да не зна с ким има посла и да ће на њега ”бацити динамит”, да ће га у праху покупити и ”да ће оштећени завршити у пластичним кесама”.

Током суђења Сенад је причао да му је оптужени слао пријетеће поруке, те да је дуг од 3.200 евра нарастао на 215.000 евра. Прву поруку је, како је испричао, добио преко апликације ”Вибер”, са аустријског броја, у јулу 2020. године. Тврдио је и да је касније сазнао да се ради о оптуженом Бајићу, кога је позвао да се састану у Прњавору, али је овај то одбио. Испричао је и да је био спреман да му исплати 20.000 евра, али је због пријетњи и раста дуга све испричао познанику који га је савјетовао да случај пријави полицији.

Отворена нова локација за регистрацију возила у Бањалуци

Отворена нова локација за регистрацију возила у Бањалуци

Бајић је током суђења тврдио да му је цијели случај ”напакован” те да никада није пријетио Зејнићу, али да је чуо да је Сенад ”платио тужиоца” како би га затворио. Појаснио је да је Елвис имао ауто плац у Бечу, те да му је дуговао новац за аутомобиле које му је платио, али их никада није испоручио. Тврдио је и да никада није имао аустријски број телефона, 

Иначе, истрагу против Бајића покренуло је тужилаштву у Аустрији и предмет је уступљен бањалучком тужилаштву.

Десничари на путу да постану најјача партија у Аустрији

Десничари на путу да постану најјача партија у Аустрији


Пратите нас и путем Вибера