Pag

Bacio četvoro djece sa balkona, a sada bi mogao da izbjegne tešku robiju

  • 27.09.2019. 10:07

Suđenje 54-godišnjem Josipu Rođaku, koji je 28. februara s prvog sprata porodične kuće u Pagu bacio svoje četvoro djece, počeće 16. oktobra.

Datum održavanja suđenja objavio je Hrvoje Visković, portparol Županijskog suda u Zadru, gdje je danas i održano pripremno ročište koje je bilo zatvoreno za javnost.

Dodao je da je u vještačenju konstatovano da je optuženi bio bitno neuračunljiv i da zbog toga vjerovatno neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.

"Kada je neko neuračunljiv zbog svojih duševnih smetnji, postoji mogućnost smanjene kazne. Tako da se nemojte razbacivati s tom brojkom od 50 godina", poručio je Visković novinarima, prenijeli su hrvatski mediji.

Pripremnom ročištu je prisustvovao optuženi otac koji je u Sud dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu.

Zbog njegova teškog zdravstvenog stanja, na svakom budućem ročištu utvrđivaće se hoće li biti sposoban da prisustvuje suđenju.

Glavnoj raspravi će prisustvovati sudski vještaci, a s posebnom pažnjom se očekuje mišljenje psihijatra o cjelokupnom stanju 54-godišnjaka.

Visković je rekao da supruga optuženog ima mogućnost nesvjedočenja, ali da to pravo ne smije koristiti kod krivičnih djela kada je riječ o djelima na štetu djece.

"Ne može se prejudicirati hoće li suđenje biti zatvoreno za javnost, ali pretpostavlja se da hoće, s obzirom na to da se radi o krivičnim djelima na štetu djece", rekao je Visković.

Pročitajte još: 

Očajan otac radnika koji je preminuo od povreda: Moj sin (28) je pao u komu i isti dan dobio otkaz

Čedomorka puštena na slobodu

Pedagog ubica u pjesmi koju je napisao i poslao Marini najavio zločin

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм