Krijumčarenje opojnih droga

Akcija policije: Uhapšeno 12 lica

  • 05.07.2018. 19:41

Hapsila je danas policija u Brčkom, ali i u Bijeljini, Tuzli i Šamcu. Lišeno je slobode 12 lica, koja se sa još 14 lica dovode se u vezu sa organizovanim međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga. 

Pretreseno je 11 lokacija u Distriktu i tri na području Bijeljine. Pronađeno je i oduzeto više od  kilogram kokaina, dva i po kilograma skanka, te oružje,  novac i luskuzni automobili. 
 
„Našli smo mini laboratoriju koja se nalazi u kući na području grada, veću koliinu oružja i municije, preko 50 hiljada maraka za koje je nepobitno utvrđeno da potiče od prodaje opojnih droga. I imamo više skupocjenih automobila kod lica koja su predmet obrade", kaže Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta.

Međunarodna policijska akcija „Granica“ sprovodi brčanska policije, po naredbi Suda i pod nadzorom Tužilaštva BiH. Uključeni su SIPA, Uprava za borbu protiv teškog kriminala Republike Srpske, kao  i pripadnici Policijske uprave Bijeljina, te MUP-a Tuzlanskog kantona.

„Ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije u borbi protiv teškog oblika prekograničnog kriminala. Meta akcije je 12 osoba koji su pid istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, streljiva i proizvod dvojne namjene", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Nastavak je one od novembra prošle godine. Akcija je još u toku.

Тагови: