Гранична полиција

Акција ”Пирамида”: Ухапшено 14 особа, заплијењен новац, дрога, оружје

У акцији ”Пирамида” Гранична полиција БиХ ухапсила је 14 особа осумњичених да су се као организована криминална група бавили кријумчарењем људи.

У ГП БиХ наводе да су у оквиру акције извршени претреси на 16 локација широм БиХ.

”Приликом претреса привремено је одузето око 30.000 евра и 3.200 КМ, 28 грама бијелог праха налик дроги амфетамин и одређена количина спида. Одузет је пиштољ, муниција, те други предмети и документација који се могу довести у везу с извршењем кривичних дјела”, саопштила је Гранична полиција БиХ.

Акција се спроводи по налогу Тужилаштва БиХ у Бихаћу, Цазину, Брези, Високом, Сарајеву, Какњу и Великој Кладуши, а у њој је учествовује више од 150 полицијских службеника.

У току велика акција Граничне полиције БиХ против кријумчара људи

У току велика акција Граничне полиције БиХ против кријумчара људи

”Циљ акције је спречавање организованог кријумчарења миграната”, наводе у ГП БиХ.

За ухапшене се сумња да су били дио међународне криминалне групе која је у посљедњих шест мјесеци, преко терирорије БиХ, покушала да прокријумчари или је прокријумчарила више од 600 особа, међу којима је 100 малољетника. Прелиминарни подаци указују да је ова криминална група у протеклих шест мјесеци остварила новчану корист већу од шест милиона марака.


Пратите нас и путем Вибера

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Револуција 1917 (Р)

  ''Револуција 1917 (Р)

 • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

  ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.